Βασίλισσα ξανά

kafeneio sp
Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Copa del Rey νικώντας με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του "Μεστάγια", όπως και πριν 3 χρόνια. Λύτρωση με Μπέιλ στο 85', δοκάρι ο Νεϊμάρ στο 89' (videos)

Κυπελλούχος Ισπανίας για 19η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του "Μεστάγια", όπως είχε κάνει δηλαδή και πριν 3 χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και μάλιστα λύτρωσε την "βασίλισσα" στο 85' με ένα καταπληκτικό γκολ.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Άνχελ ντι Μαρία, "χτυπώντας" και αυτός στην αντεπίθεση, ενώ ο Μαρκ Μπάρτρα είχε ισοφαρίσει με εξαιρετική κεφαλιά σε κόρνερ του Τσάβι.

Με εξαίρεση το γκολ η πιο καλή φάση για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 89', τεράστια ευκαιρία μάλιστα, με τον Νεϊμάρ να σουτάρει από κοντά και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κασίγιας, ο οποίος εν συνεχεία μπλόκαρε και πήγε και χάιδεψε το δοκάρι!

Είναι δεδομένο πως η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο απελευθέρωσε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έτσι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του.

Για ένα ακόμη ματς ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν καλός, καθώς είχε μόλις δύο στιγμές που απείλησε και αστόχησε, ενώ γενικά η άμυνα της Ρεάλ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είχε τον έλεγχο.

Γενικά η Μπαρτσελόνα πέραν του γκολ του Μπάρτρα και του δοκαριού του Νεϊμάρ δεν είχε καλές φάσεις. Ο Μπάρτρα τιμώρησε την άμυνα της Ρεάλ στην πρώτη ίσως σοβαρή αδράνειά της, αλλά ο νεαρός δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μπέιλ στο 85'.

Είναι εντυπωσιακό πως η Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στην ιστορία της γνώρισε τρεις σερί ήττες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Από Ατλέτικο στο Champions League, από Γρανάδα στο πρωτάθλημα και από Ρεάλ στο κύπελλο.