Τέσσερις χιλιάδες μετανάστες προσέγγισαν την Ιταλία το τελευταίο 48ωρο!

Τέσσερις χιλιάδες μετανάστες προσέγγισαν την Ιταλία το τελευταίο 48ωρο!Τέσσερις χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούσαν αν φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές διέσωσε η Ιταλία τις τελευταίες 48 ώρες καθώς η μεταναστευτική κρίση εντείνεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.


Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν στη Μεσόγειο διέξοδο από τους κλυδωνισμούς στη Βόρεια Αφρική, σημειώνει το Reuters.

«Δεν υπάρχει σταματημός στα σκάφη που φτάνουν εδώ», τόνισε ο υπουργός Angelino Alfano στο ραδιόφωνο της RAI.

«Το θέμα αυτό είναι σοβαρό και η Ευρώπη πρέπει να το δει γιατί δεν αυτό δεν είναι σύνορο της Μεσογείου αλλά της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Η Ρώμη έχει απευθύνει έκκληση στην ΕΕ να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην αστυνόμευση των θαλασσών καθώς τα δύο τρίτα των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία έχουν άλλους προορισμούς στην Ευρώπη.

Από τις αρχές του 2014 έχουν φτάσει στην Ιταλία 15.000 μετανάστες.

Οι διασώσεις τον τελευταίων δύο ημερών περιλαμβάνουν ομάδα 1049 μεταναστών με 91 γυναίκες και τρία μωρά που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο του ναυτικού ενώ τα σκάφη τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη θάλασσα. Διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Σικελία.

Σύμφωνα με τον Alfano, σήμερα δύο εμπορικά πλοία που ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές αρχές έσπευσαν να βοηθήσουν 661 άτομα ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Την ώρα που μιλάμε υπάρχουν λαθρέμποροι ανθρώπων, έμποροι του θανάτου που βγάζουν λεφτά από τους άλλους ανθρώπους, από το θάνατο άλλων ανθρώπων», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.