Επαναστατική ανακάλυψη από την Ericsson (video)

Επαναστατική ανακάλυψη από την Ericsson (video)Η Ericsson, με το Connected Paper, μας δείχνει πώς το ανθρώπινο σώμα μπορεί να γίνει το καλύτερο καλώδιο USB στον κόσμο. Με ένα απλό άγγιγμα έχουμε τη δυνατότητα να συνδέσουμε ένα κομμάτι χαρτί στο διαδίκτυο, μεταφέροντας στιγμιαία όλες τις πληροφορίες σε μια κινητή συσκευή.

Η Ericsson έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από σχετικές επιδείξεις και ήδη ερευνά βαθύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία στο όραμα της εταιρείας για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.

Στην τελευταία επίδειξη στο MWC, χρησιμοποιήθηκαν τυπωμένα ηλεκτρονικά στοιχεία σε ένα κομμάτι χαρτί με μοναδική ταυτότητα και το ανθρώπινο σώμα ως «καλώδιο» που μεταφέρει τις πληροφορίες σε ένα smartphone. Το Connected Paper φέρει μια μικρή τυπωμένη κεραία και ένα μικροτσίπ από σιλικόνη. Το σώμα μας λειτουργεί ως αγωγός και το τηλέφωνο ως δέκτης. Για να γίνει εφικτή η μετάδοση χρειαζόμαστε ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

Οτιδήποτε είναι τυπωμένο με Connected Paper θα μπορούσε να γίνει πηγή πληροφοριών με ένα απλό άγγιγμα, μεταδίδοντας δεδομένα όπως τα συστατικά ενός φαγητού, τη μετάφραση μιας πινακίδας κοκ.

Για την Ericsson, το Connected Paper αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την περιήγηση στον ιστό στα πλαίσια του φυσικού κόσμου, μέσω απτών καθημερινών αντικειμένων.