Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις κινήσεις Βενιζέλου

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις κινήσεις ΒενιζέλουΔυσαρέσκεια επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις κινήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών κατάφερε σε ένα ζήτημα που δεν είναι εσωτερικής πολιτικής να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση με τις δηλώσεις του...

Ο κ. Βενιζέλος προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκεια της πολιτικής του στο υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να χαιρετήσει αρχικά την απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο χωρίς να φιλτράρει τις εξελίξεις.

Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως ο κ. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στη Μαριούπολη, δεν έκανε καμιά αναφορά στη λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, στην οποία, όπως αναφέρει, «συμμετέχουν ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, και η οποία, με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ψήφισε, κατάργησε όλα τα δικαιώματα των τεσσάρων μειονοτήτων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών «υπακούει χωρίς αντιρρήσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική που επιβάλλει το Βερολίνο για την Ουκρανία, σφυρίζει αδιάφορα για το πραξικόπημα στο Κίεβο και σιωπά έναντι μίας παράνομης κυβέρνησης, η οποία άγεται και φέρεται από νεοναζιστικές και παρακρατικές δυνάμεις».