«Δεν κάνουμε ό,τι μας λέει η τρόικα»

ΟΧΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ...

Για τη χθεσινή του διαπραγμάτευση με την τρόικα, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.
«Εάν η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, οι δανειστές θα χάσουν τα λεφτά τους», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο…

 Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι: «Προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι πολλά από αυτά που λένε, δεν μπορούν να γίνουν. Όταν μιλάμε μαζί τους, δεν μπορούμε να μην τους παρουσιάζουμε την πραγματικότητα».

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, όπως είπε, είναι πολύ κουρασμένος, μετά την πολύωρη διαπραγμάτευση. Συμπλήρωσε όμως ότι: «Η έκθεση του ΟΟΣΑ έχει χρήσιμα πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολλά χρόνια αλλά δεν γίνεται να εφαρμόσουμε 100% αυτά που λέει». Ξεκαθάρισε όμως ότι παρά την εμπλοκή που υπήρξε, «Παραμένω εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και θα γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει». Και τόνισε ότι «στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν κάνουμε ό,τι μας λένε, είναι μια επίπονη διαδικασία». «Δεν έχω θεοποιήσει την τρόικα αλλά ούτε έχω δαιμονοποιήσει την τρόικα», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε όμως και στην καταγγελία ότι 79χρονη χειρουργημένη κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν εξαιρούν κανέναν. «Η Δικαιοσύνη που δεν είναι τυφλή, θα κάνει τη διάκριση του δικαίου. Ο νομοθέτης όμως δεν μπορεί να μην εξασφαλίσει την είσπραξη των χρωστουμένων».

Και υποστήριξε ότι «το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που εξέλεγε ο λαός. Όλοι στην ίδια χώρα ζούμε. Ο λαός εξουσιοδοτούσε αυτούς τους πολιτικούς να κάνουν αυτά».
Ερωτήθηκε όμως και για τη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» και είπε: «Θα συμφωνούσα αν η φράση είχε διατυπωθεί “όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά δεν φάγαμε το ίδιο”».