Το σύστημα κοροϊδεύει την κοινωνία για το κάπνισμα!

Το σύστημα κοροϊδεύει την κοινωνία για το κάπνισμα!Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, λέγοντας ότι σε πρόσφατες 'εφόδους' εντοπίστηκαν γιατροί να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία! Με μία άκρως αποκαλυπτική δήλωση, σχολίασε η υφυπουργός Υγείας τη στάση της πολιτείας στο θέμα του αντικαπνιστικού νόμου...
Απαντώντας τη Δευτέρα σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Ανδρέα Ψυχάρη, η κ. Ζέττα Μακρή τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό το πολιτικό σύστημα κορόιδευε την κοινωνία και τον εαυτό του, καθώς δεν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος. Η κ. Μακρή χαρακτήρισε αδιανόητο ότι η Βουλή και οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο δεν τον εφαρμόζουν μέσα στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ψυχάρης εξέφρασε τη λύπη του για το ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ας μας δώσει η κυβέρνηση έναν κατάλογο με νόμους που εφαρμόζουμε και εκείνους στους οποίους κλείνουμε το μάτι..». Ο βουλευτής πρότεινε πιο σκληρά μέτρα, όπως να κλείνουν τα καταστήματα των επιχειρηματιών, εφόσον εκείνοι παρανομήσουν και δεύτερη φορά. Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης που συγκρούεται με συμφέροντα, στο συγκεκριμένο θέμα δεν κάνει τίποτα. «Θέλουμε, δηλαδή, να το επιβάλει η τρόικα;», αναρωτήθηκε.

Έλεγχοι

Η κ. Μακρή ανέφερε ότι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, λέγοντας ότι σε πρόσφατες 'εφόδους' εντοπίστηκαν γιατροί να καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία! Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη έστειλε επιστολή προς τους εισαγγελείς για την πιστή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας: "Το κάπνισμα απαγορεύεται πλήρως σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος", υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Η κ. Κουτζαμάνη καλεί τους εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις δέουσες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των περιφερειών τους και αυτοί στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές της περιφέρειάς τους.

 iatronet