Οι ηγέτες της Μειντάν προσέλαβαν τους ελεύθερους σκοπευτές!

Σύμφωνα με μία τηλεφωνική επικοινωνία που διέρρευσε στο διαδίκτυο μεταξύ της Κάθριν Άστον και του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών...

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, που σκότωναν εν ψυχρώ διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Κίεβο κατά τις ημέρες της μεγάλης έντασης στην ουκρανική πρωτεύουσα, που οδήγησε στην πτώση Γιανουκόβιτς, φέρεται να είχαν ........

προσληφθεί από τους ηγέτες της Μειντάν- της Πλατείας Ανεξαρτησίας- σύμφωνα με μία τηλεφωνική επικοινωνία που διέρρευσε στο διαδίκτυο μεταξύ της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον και του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών.

«Υπάρχει όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιακουκόβιτς αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό» είπε ο Παέτ στη διάρκεια της συνομιλίας.

«Νομίζω ότι πρέπει να το ερευνήσουμε. … Αυτό είναι ενδιαφέρον. Θεέ μου» απάντησε η Άστον.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Russian Today, η κλήση έγινε μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας στο Κϊεβο στις 25 Φεβρουαρίου, στο αποκορύφωμα των συγκρούσεων ανάμεσα στους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο Πάετ επίσης θυμήθηκε τη συζήτησή του με μία γιατρό που περιέθαλπε πυροβολημένους από ελεύθερους σκοπευτές στο Κίεβο. Όπως είπε διαδηλωτές και αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από τους ίδιους ανθρώπους.

Η Άστον αντέδρασε λέγοντας Ashton «ναι, αυτό είναι απαράδεκτο». Και ο Παέτ συνέχισε:

«Μετά η ίδια γιατρός μού έδειξε φωτογραφίες και μού είπε πως σαν κλινική ιατρός μπορεί να πει ότι (τα τραύματα) είχαν το ίδιο τρόπο «γραφής», προκλήθηκαν από τον ίδιο τύπο σφαιρών, και είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό που τώρα ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη».

Το αρχείο αυτό φέρεται να αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αξιωματούχους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, πιστή στον αποπεμθέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιακουκόβιτς, η οποία χάκαρε τα τηλέφωνα του Πάετ και της Άστον.

Συνολικά 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της εξέγερσης στην Πλατεία Μειντάν τον περασμένο μήνα.