Σούπερ Λιγκ: 27η αγωνιστική

kafeneio sp
Δείτε σε βίντεο τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Superleague. Ανάμεσά τους, το αιώνιο ντέρμπι όπου εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός, η απρόσμενη ισοπαλία του ΠΑΟΚ και το λευκό "χ" του Άρη...

Χορταστικό το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής. Σημαντικά παιχνίδια που έφεραν αλλαγές στη βαθμολογία όσον αφορά τα πλέι οφς και την παραμονή. Στο μεγάλο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης", ενώ ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά όπως σας μετέφερε την ατμόσφαιρα των γηπέδων το Sport24.gr. 

Πανιώνιος - Καλλονή 1-1 

Την πρώτη της εκτός έδρας ισοπαλία πανηγύρισε η Καλλονή, η οποία παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή στη Νέα Σμύρνη και κατάφερε αυτό που αρχικά ήθελε, να μη χάσει. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ δέκα λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να παραμείνει έτσι πάνω από τον Πανιώνιο στη βαθμολογία.



Βέροια - Απόλλων Σμύρνης 1-1 

Την δεύτερη σερί νίκη που θα την έφερνε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού έψαχνε η Βέροια κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Αντώνη Πετρόπουλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μπεν, είχαν ευκαιρίες και για το 2-0, αλλά τελικά έμειναν με τον βαθμό της ισοπαλίας.





Άρης - ΟΦΗ 0-0 

Το ματς στο Βικελίδης ήταν ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία του Άρη για να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή. Μαθηματικά ακόμα είναι στο κόλπο, όμως αγωνιστικά κάτι τέτοιο μοιάζει με θαύμα. Αν δεν ήταν ο Διούδης το παιχνίδι θα μπορούσε εύκολα να τελείωνε με νίκη του ΟΦΗ. Μοναδική εξαίρεση ο Ανδρέας Τάτος που έδειχνε ο μόνος που το πίστευε.




Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 1-0 

Η αλήθεια είναι πως οι Αρκάδες τα χρειάστηκαν απέναντι στον Πανθρακικό. Ναι μεν προηγήθηκαν στο 55ο λεπτό, όμως όσο έμενε αυτό το σκορ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση. Τελικά το ρευστό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση.




Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-3 

Φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο ο Ατρόμητος, ο οποίος όπως και στο κύπελλο έτσι και στο πρωτάθλημα κατάφερε να περάσει από το Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός δεν είχε χάσει ως τώρα στην έδρα του, αλλά οι Περιστεριώτες τον υποχρέωσαν σε ήττα με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει δύο φορές.



Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-2 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Χουμπ Στέφενς έχουν βαλθεί να στείλουν στον… ψυχίατρο τους οπαδούς της ομάδας με τις εμφανίσεις τους και κυρίως με αυτά που κάνουν εκτός έδρας. Στο Παγκρήτιο, απόλυτα εναρμονισμένοι με το… καρναβαλικό κλίμα των ημερών, κατάφεραν να μετατρέψουν μία εύκολη νίκη σε μία αγχωτική ισοπαλία που φανέρωσε το τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο «Δικέφαλος».

Παρότι προηγήθηκε 2-0 με γκολ από τα αποδυτήρια και στα δύο ημίχρονα, με τον Λάζαρ να βάζει φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα του και ως εκτελεστής και ως δημιουργός, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με δύο… γκάφες της άμυνάς του (ένα τραγικό γκελ του Ινσαουράλδε και ένα αυτογκόλ του Κίτσιου) να δώσει ένα ανέλπιστο 2-2 στον Εργοτέλη και να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην απογοήτευση τον κόσμο του.



SKODA Ξάνθη-Λεβαδειακός 4-1 

Μια πολύ σημαντική νίκη που της δίνει βαθμολογική ανάσα πήρε η SKODA Ξάνθη επικρατώντας με 4-1 του Λεβαδειακού έχοντας μάλιστα τρεις διαφορετικούς σκόρερ και μην δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους για κάτι καλό. Η ομάδα του Νίκο Κεχαγιά απέδωσε καλύτερα, πίεσε περισσότερο και έφτασε δίκαια στην επικράτηση δείχνοντας ότι ήθελε περισσότερο το ματς.



Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3 

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του "αιώνιου" ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" καθώς επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των "ερυθρόλευκων" που κρατούσε από την αρχή της σεζόν.

Οι πράσινοι με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Πράνιτς και πέτυχε το δεύτερο τέρμα και με συμπρωταγωνιστές τον Αμπέντ, τον Πράνιτς, τον Ζέκα και τον Ατζαγκούν πήραν μια πολύ σπουδαία νίκη, κυρίως ψυχολογία και όχι τόσο βαθμολογικής συμμαχίας ενόψει και της συνέχειας της σεζόν.



Καθαρά Δευτέρα (3/3): Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30 NS1)