Η Ντόρα παίρνει το «όπλο» της για τις ευρωεκλογές

Στις αρχές του μήνα, λεγόταν και γραφόταν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ενδιαφερόταν για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όργανο που θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές. Χθες, άρχισε να ακούγεται ότι η Ντόρα θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, χωρίς φυσικά να αποκλείεται στη συνέχεια να μετακομίσει στην Επιτροπή. Μάλιστα, οι πληροφορίες έφεραν τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει .........
αποδεχθεί την πρόταση να ηγηθεί- ουσιαστικά, του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τη μάχη των ευρωεκλογών. Η τελική συμφωνία, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη τις επόμενες μέρες.

Ποιο θα είναι το όφελος- θα αναλογιστεί κανείς, σκεπτόμενος ότι θα μπορούσε να βρεθεί στις Βρυξέλλες χωρίς να υποστεί τη βάσανο της εκλογικής αναμέτρησης. Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και… 1.000.000 σταυρούς! Και αυτό, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί μεγάλη πολιτική προίκα.

Μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη, στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να βρεθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ρόδη Κράτσα, ενδεχομένως η (εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενη) Νίκη Τζαβέλλα και ακόμη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος- σημειώστε το, είναι σφόδρα ενοχλημένος από την εξέλιξη με τη σταυροδότηση των ευρωβουλευτών. Είχε συμφωνήσει βλέπετε, να αποχωρήσει από τη Γραμματεία της ΝΔ και να είναι πρώτος στο ευρωψηφοδέλτιο και τώρα θα αναγκαστεί να διεκδικήσει σταυρό με αμφίβολα αποτελέσματα, αφού οι εκλογικές αναμετρήσεις ποτέ δεν είναι δεδομένες.

Στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ακούγεται ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα έχει έντονο άρωμα γυναίκας, καθώς λέγεται ότι η Φώφη Γεννηματά, μαζί με τις Συλβάνα Ράπτη και Άννυ Ποδηματά, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος. Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Ν. Ανδρουλάκη, Χρ. Πάχτα, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, Κυριάκου Πιερρακάκη, Γ. Πεταλωτή και Π. Γερουλάνου, αλλά και του Ηλ. Μόσιαλου και από την πλευρά των 58, με τους οποίους υπήρξε μια πρώτη συμφωνία χθες, των Γ. Παγουλάτου, Ν. Μπίστη και Αθηνάς Δρέττα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκασμένος να αλλάξει σχεδιασμό μετά τον αιφνιδιασμό με το σταυρό. Εκτός από τον Νίκο Χουντή, λέγεται ότι θα «επιστρατευτούν» λόγω ευρωπαϊκού πολιτικού προφίλ οι Δ. Παπαδημούλης και Γ. Σταθάκης και από εκεί και πέρα… σιγή ιχθύος. Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται να πολιτευτεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που- φυσικά, διεκδικεί και τη θέση του Μπαρόζο ως υποψήφιος των αριστερών κομμάτων.

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν πρόσωπα όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Ηλίας Κικίλιας, αλλά και κάποια από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.

Στους ΑΝΕΛ, ακούγεται το όνομα του Νότη Μαριά και… βλέπουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 42 υποψηφίους στο κάθε ψηφοδέλτιο οι οποίοι θα ζητάνε ψήφο, δεν θα… πλήξουμε.