Ο Τζιτζικώστας κόντρα στον επίσημο της Ν.Δ. Ιωαννίδη


Παρά τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η μονομερής απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας όχι μόνο δεν την πήρε πίσω, αλλά ευχήθηκε στον αντίπαλό του, Γιάννη Ιωαννίδη, καλή επιτυχία.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο «γαλάζιος» πόλεμος στη Μακεδονία!

Μόλις χθες ο νυν περιφερειάρχης βγήκε στο αντάρτικο και παρά την αντίθετη θέληση της Συγγρού, ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει εκ νέου την περιφέρεια. Η «απάντηση» ήρθε 24 ώρες μετά, με μια δήλωση του Γιάννη Ιωαννίδη, που ανακοίνωσε επίσης πως θα διεκδικήσει την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Μόνο που ο «ξανθός» έχει την...
εντολή Σαμαρά.

Και έτσι, όλοι περίμεναν την επόμενη κίνηση στη «γαλάζια» σκακιέρα. Η δυσαρέσκεια για τον Τζιτζικώστα και την απόφασή του να πάει κόντρα στα κομματικά θέλω βγήκε προς τα έξω. Αλλά ο «αντάρτης» υποψήφιος λίγο νοιάστηκε.

Με μια σύντομη δήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκαθάρισε πως θα είναι «κανονικά» υποψήφιος και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ανυπακοής στη Συγγρού.

«Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι στην Περιφέρειά μας να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Σας ευχαριστώ», ήταν η σύντομη δηλωσή του. Και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία στηρίξει επίσημα τον Γιάννη Ιωαννίδη απάντησε «κανονικά».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ




Το «αντάρτικο» Τζιτζικώστα προκάλεσε εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελε να είναι υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης, που ανέλαβε μετά την οριστική καθαίρεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στον κ. Τζιτζικώστα είχε γίνει πρόταση να είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης (και αφού πρώτα αρνήθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης), απέναντι στον Γιάνη Μπουτάρη, αλλά αντί απάντησης, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια.

Εξάλλου, φαίνεται πως ο συνδυασμός του Απ. Τζιτζικώστα περιλαμβάνει πρόσωπα και στελέχη που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλουν να έχουν σχέση, πρόσωπα που προέρχονται και από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Αυτό που ήθελαν να αποφύγουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο διχασμός. Πλέον, με δυο «γαλάζιους» υποψήφιους στην ίδια περιφέρεια, εκτός από το σκηνικό εσωκομματικής σύγκρουσης, θα υπάρξει και πόλωση στις τάξεις των ψηφοφόρων. Και αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει η Συγγρού, που επιθυμούσε συσπείρωση στο πρόσωπο του «επίσημου» υποψηφίου, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ψωμιάδης: Αν ήθελαν στη Θεσσαλονίκη, ας με επέλεγαν!


Μέσα σ’ όλα ήρθε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να... αυτοπροταθεί για το δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου σχεδιασμός του Μαξίμου – σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν να πάει ο Απόστολος Τζιτζικώστας ώστε να είναι ... μόνος στην περιφέρεια ο Γιάννης Ιωαννίδης.

«Εάν η Νέα Δημοκρατία πραγματικά ήθελε να κερδίσει με σιγουριά το δήμο Θεσσαλονίκης είχε νικητή: τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η αλήθεια ενοχλεί, πρέπει όμως κάποια στιγμή να λέγεται. Υπάρχουν και όρια», δήλωσε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, σχολιάζοντας τον «γαλάζιο» εμφύλιο.