«Πατριωτικός Συνασπισμός» από Πολύδωρα και Ζώη

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι κκ. Βυρ. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης και το νέο δεξιό κόμμα θα είναι γεγονός από το μεσημέρι της Πέμπτης. 
Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός», όπως λέγεται ότι θα είναι το όνομα του νέου κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ, ελπίζει να κερδίσει ζωτικό χώρο και να προσελκύσει απογοητευμένους δεξιούς ψηφοφόρους, ενώ ...
στόχος είναι να αλιεύσει και σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων και στελεχών από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Η πρεμιέρα του νέου σχήματος θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στις δώδεκα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου οι κκ. Πολύδωρας και Ζώης θα αναφερθούν στις πολιτικές εξελίξεις και στις κοινωνικές αναγκαιότητες που επιβάλλουν την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.
Οι ζυμώσεις των κκ. Πολύδωρα και Ζώη για την ίδρυση του νέου σχήματος, είχαν ξεκινήσει όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής (19 Ιανουαρίου), αμέσως μετά την διαγραφή του πρώην υπουργού από τη ΝΔ.
Επιδίωξή τους είναι το νέο σχήμα να δοκιμάσει την τύχη του στις ευρωεκλογές, ενώ και στην εκλογική αναμέτρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση θα υπάρξει παρουσία σε ορισμένες περιφέρειες, αλλά και σε αρκετούς δήμους.
Στόχος είναι να κερδίσει τους δεξιούς ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με τη νυν ηγεσία της ΝΔ και έχουν μετακινηθεί σε άλλους σχηματισμούς και ειδικά στη Χρυσή Αυγή.
Οι δυο τους μιλάνε για την ανάγκη να υποστηριχθεί η νέα πατριωτική προσπάθεια και απευθύνουν προσκλητήριο σε πολλούς, ενώ είναι ακόμα άγνωστο ποιος θα ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα, καθώς ακόμα είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις.
«Η βασική αρχή είναι να υπάρξει συνεννόηση και κατανόηση και να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω από τα προσωπικά θέλω και εγώ» είχε τονίσει στο «Βήμα» ο κ. Ζώης που επιμένει ότι το νέο σχήμα θα ξεφύγει και από τον χώρο της Δεξιάς και επιδιώκει να φθάσει ως τις παρυφές της πατριωτικής Κεντροαριστεράς.