Ντροπή και αίσχος – Επιστρέφει στις τάξεις, καθηγητής που είχε παρενοχλήσει μαθήτριες

Σάλος έχει προκληθεί από την επιστροφή ενός καθηγητή στην εκπαίδευση και στο γυμνάσιο που εργαζόταν, μετά την προ 6μηνου τιμωρία του για «μπανιστήρι» σε μαθητές και….


περίεργες χειρονομίες. Ο καθηγητής είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία καθώς είχε εγκαταστήσει κάμερα στα αποδυτήρια των μαθητών για να τους βλέπει να αλλάζουν ρούχα για το μάθημα της γυμναστικής, ενώ είχαν γίνει καταγγελίας και για περίεργες χειρονομίες, αφού έβρισκε διαρκώς αφορμή να χαϊδεύει τα μικρά παιδιά, αναφέρει το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star.

Το Πειθαρχικό επέβαλε στον καθηγητή προσωρινή παύση 6 μηνών, ποινή που επιβλήθηκε και σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση μετά από ένσταση  του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που την είχε βρει πολύ μικρή.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας είχε επιβάλει στον καθηγητή παύση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στη Δικαιοσύνη.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο καθηγητής απέρριψε τα περί θωπείας των μαθητών στο δικαστήριο και  υποστήριξε ότι έβαλε την κάμερα για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί με περιοριστικούς όρους και να επιστρέψει στο Γυμνάσιο σε θέση «ψυγείου».