Απάτη 2,5 εκ. ευρώ από ΜΚΟ «εθελοντικής δασοπυρόσβεσης» - Είχε κάνει δωρεά και ο Φούχτελ



Απάτη ύψους 2.500.000 από το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ «Εθελοντικό Σώμα Πυροσβεστών Αναδασωτών», αποκάλυψε η αστυνομία. Κατηγορούμενοι για κακουργήματα 3 άτομα που εξαπατούσαν δήμους και επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, παρουσίαζαν σε δημάρχους, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψεύτικη εικόνα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να .......

ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η έδρα της οργάνωσης ήταν στη Θεσσαλονίκη αλλά τα οχήματα που διέθετε δεν είχαν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν ήταν ασφαλισμένα και, γενικώς, δεν είχαν πιστοποιητικά για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρόσβεση με ασφάλεια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Οργάνωσης, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας εκ των ιδιωτών που έκαναν δωρεά στην συγκεκριμένη ΜΚΟ φέρεται να είναι ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε δήμους και περιφέρειες, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ!

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης, ενεργητικής δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Αςφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Έρευνα σε βάθος 15ετίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για ΜΚΟ

Έρευνα σε βάθος 15ετίας για τις χρηματοδοτήσεις και τα κονδύλια που κατευθύνθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί “προσπάθειες συγκάλυψης”, ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και ασυδοσίας.

Δένδιας: «Κορυφή ενός παγόβουνου» η υπόθεση της απάτης με τη ΜΚΟ

«Κορυφή του παγόβουνου» σε ό,τι αφορά τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος επί σειρά ετών, χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, τη μεγάλη απάτη μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ), που, σύμφωνα με το καταστατικό της, δραστηριοποιούνταν σε αποναρκοθετήσεις σε τρίτες χώρες και στην οποία εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι κρατικοί υπάλληλοι.