Τι θα γίνει στην Ελλάδα αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ


ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ...

Μια εικόνα από το μέλλον επιχειρεί να περιγράψει η εφημερίδα Guardian αναλύοντας τι ενδεχομένως θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία δεν μπορεί να παραβλέψει…


το γεγονός ότι αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στις υπόλοιπες χώρες ώστε να του επιτραπεί να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, μια ενδεχόμενη εκλογή του θα κάνει τους Έλληνες υποφέρουν ακόμη περισσότερο, θα τιμωρηθούν και θα απομονωθούν».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, Λίο Πάνιτς, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εκλογική επιτυχία πρόγραμμα που έχει ως βασικό στοιχείο την κρατικοποίηση των τραπεζών και την ριζική αλλαγή στη λειτουργία τους. Τέτοιου είδους ιδέες είναι που κάνουν την ευρωπαϊκή ελίτ να αισθάνεται άβολα με μια νέα ενδεχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες εκλογές και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Ίσως η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση του 20ου αιώνα ήταν αυτή των σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι πίστευαν ότι οι μεταρρυθμίσεις λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, σημειώνει ο Guardian, υπόκεινται σε διάβρωση και επεκτείνουν τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Ωστόσο, καταλήγει ο αρθρογράφος, το ζήτημα για τον 21ο αιώνα δεν είναι η μεταρρύθμιση εναντίον της επανάστασης, αλλά τι είδους μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και σε τι είδους λαϊκά κινήματα θα στηριχθούν, έτσι ώστε να αντέξουν τις πιέσεις του καπιταλισμού.