Ερντογάν: Θα αποκήρυττα τα παιδιά μου αν εμπλέκονταν σε σκάνδαλο


«Πρόσφατα, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μια δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον των παιδιών μου. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: εάν κάποιο από τα παιδιά μου εμπλεκόταν σε μια τέτοια υπόθεση θα το αποκήρυττα αμέσως», ανέφερε χαρακηριστικά την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη....
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού μέσων ενημέρωσης, το όνομα του Μπιλάλ Ερντογάν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των περίπου 30 επιχειρηματιών και βουλευτών σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία ωστόσο αρνήθηκε να εκτελέσει το ένταλμα.

Νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα σε βάρος του 34χρονου Μπιλάλ για αθέμιτη άσκηση επιρροής μέσω του ιδρύματος Turgev, του οποίου είναι πρόεδρος.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε ποτέ ένταλμα σύλληψης ούτε εντολή για την κράτηση του Μπιλάλ Ερντογάν», δήλωσε ο υπουργός σημειώνοντας ότι «οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει εγκαταλείψει τη χώρα ή κρύβεται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Από τα μέσα Δεκεμβρίου δεκάδες διευθυντές εταιρειών, επιχειρηματίες και αιρετοί που θεωρούνταν προσκείμενοι στην κυβέρνηση του Ερντογάν έχουν κατηγορηθεί ή και φυλακιστεί για απάτη, ξέπλυμα "βρώμικου χρήματος" και διαφθορά.