Αυτός είναι ο Έλληνας που έμεινε άνεργος σε τρεις χώρες λόγω Μνημονίων

Ο Λάμπρος Μουστάκης είναι ίσως από τους πιο άτυχους Έλληνες, καθώς η ανεργία τον κυνηγά σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται. Για να ακριβολογούμε, τον κυνηγά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ο….


52χρονος έχασε την δουλειά του σε όσες χώρες κι αν βρέθηκε και εφαρμόστηκαν εκεί Μνημόνια. Έχουμε και λέμε. Ο Λάμπρος Μουστάκης γεννήθηκε στη Βραζιλία από Έλληνες γονείς και έζησε εκεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Σπούδασε και εργάστηκε σαν τεχνικός ελεγκτής ποιότητας κρεάτων. Όταν όμως έφτασε το ΔΝΤ στη χώρα, το 1998, έμεινε άνεργος.

Αποφάσισε να μεταναστεύσει τότε στην Αργεντινή. Αφότου πήγε όμως, μετά από λίγο, η χώρα καταρρέει και πάει εκεί το ΔΝΤ. Η πτώση της Αργεντινής έκανε πτώση που ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη και όπως ήταν λογικό, ο Λάμπρος έμεινε άνεργος. Τότε, πήρε την απόφαση να έλθει στην πατρίδα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Live U» στην Ελλάδα, βρήκε δουλειά, ορθοπόδησε και έφτιαξε ξανά την ζωή του. Ο Λάμπρος Μουστάκης ο οποίος μιλά πέντε ξένες γλώσσες δούλεψε στον ξενοδοχειακό τομέα και όλα κυλούσαν ήρεμα. Ήρεμα μόνο μέχρι το… Καστελόριζο, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ. Λίγο αφού ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, έχασε τη δουλειά του και μετά τον πρώτο χρόνο ανεργίας και το σπίτι του, καθώς αφού τελείωσε το επίδομα του ΟΑΕΔ δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο.

«Τι λάθος έκανα;» αναρωτιέται και καλεί τον κόσμο να προσέξει: «Όλοι μπορούν να μείνουν από τη μια μέρα στην άλλη άστεγοι. Να το προσέξουν αυτό οι Έλληνες», λέει. Ωστόσο, όπως δήλωσε, δεν έχει σκοπό να φύγει και τώρα από την Ελλάδα. «Δεν γίνεται, είμαι 52 χρονών. Θα κάτσω εδώ και θα το πολεμήσουμε», τόνισε.