«Αλέξης Τσίπρας, ο πρωταγωνιστής του ελληνικού πολιτικού δράματος»

Την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο και το Μέγαρο Μουσικής κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, σχολιάζουν οι New York Times.
«Απών από την…

 πανηγυρική χορωδία, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωταγωνιστής του ελληνικού πολιτικού δράματος, που, σε αντίθεση με την οδυνηρή οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν παρουσιάζει καμία ένδειξη που δείχνει να ηρεμεί», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Εστιάζοντας στην απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, ο αρθρογράφος των New York Times επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πιο αδυσώπητος επικριτής των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν ήθελε να πάρει μέρος σε μια «προεκλογική φιέστα» του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ηγείται μια εύθραυστης και βαθιά αντιλαϊκής κυβέρνησης συνασπισμού, υπογραμμίζουν οι NYT. Η εφημερίδα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πιθανότερος διάδοχος του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη ρητορική της εξόδου από το ευρώ, ζητά όμως αλλαγές.