Οι «58» μπροστά και πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Προφανώς με συναίνεση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο παρασκήνιο «πήραν κεφάλι» οι 58 και έσπευσαν χτες να ανακοινώσουν ότι συγκροτούν την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, που θα κατέβει με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Την κίνηση αυτή χαιρέτησε με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας προφανώς ότι δεν θα περιμένει άλλο την ΔΗΜΑΡ, η οποία - όπως ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το Σαββατοκύριακο ο Φ. Κουβέλης - εμμένει στην αυτόνομη κάθοδο της.

Υποτίθεται, ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες Βενιζέλου στην τελευταία «χριστουγεννιάτική» σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα διοργανωθεί ειδική συνδιάσκεψη από όπου θα προκύψει η ...........

πολιτική πλατφόρμα για την κοινή κάθοδο, αλλά και οι οργανωτικές διαδικασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Μέχρι τώρα πάντως δεν υπάρχει ακόμα στον ορίζοντα η διενέργεια της συνδιάσκεψης και δεν αποκλείεται ουσιαστικά οι «58», εκπροσωπώντας και άλλες διάσπαρτες κινήσεις και μεμονωμένα πρόσωπα σε μια συνεργασία κορυφής με το ΠΑΣΟΚ να ρυθμίσουν τη συγκρότηση του μετώπου. Απ΄ ότι φαίνεται πάντως η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη δεν θα φιλοξενεί εκτός από τη ΔΗΜΑΡ και άλλες πρώην πασοκικές δυνάμεις, όπως τον Ανδρέα Λοβέρδο και την κίνηση του, το θινκ τανκ της Αννας Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη. Τα στελέχη αυτά βλέπουν με καχυποψία τις διαδικασίες αυτές, επειδή θεωρούν ότι αποτελούν δορυφορικά και παραπληρωματικά συστήματα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο των «58» που συνήλθαν χτες μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Η συγκρότηση της Παράταξης θα πρέπει να είναι το σημείο συνάντησης των κομμάτων, των κινήσεων και των προσώπων που αυτονόμως, με δικές τους διαδικασίες, θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια. Οι διαδικασίες συγκρότησης θα είναι ασφαλώς συναινετικές και θα σέβονται την ιστορικότητα των φορέων και τις πολιτικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εθνική συγκυρία.  Η Παράταξη είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να τη στηρίξουν, και όχι άθροισμα κομματικών αντιπροσωπιών. 

ποντικι