«Σαλάτα» το Πεντάγωνο με... σεφ τον Σκαρμούτσο

salata-to-pentagwno-me-sef-ton-skarmoytsoΑπό νωρίς το πρωί ερευνά και σήμερα ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος πως και γιατί δόθηκε διετή αναβολή στον γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, η οποία μόλις λήξει παίρνει απολυτήριο πληρώνοντας 6.000 ευρώ χωρίς ουσιαστικά να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.


Η ανώτατη ηγεσία του θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν μπορεί να περάσει έτσι καθώς έχει το συμβολισμό της και θα περάσουν λάθος μηνύματα.

«Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων αφορά όλους, δεν μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις στους γόνους πλουσίων και στα διάσημα πρόσωπα της χώρας. Η στράτευση δεν αφορά μόνο τα φτωχόπαιδα, αλλά όλους» λένε ανώτατα στελέχη του ΓΕΣ.

Να σημειώσουμε ότι αν ο Δ. Σκαρμούτσος δεν έπαιρνε αναβολή θα υπηρετούσε μόνο 45μέρες λόγω του ότι είναι 43 ετών.

Μάλιστα θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το μαγειρείο της μονάδας του έως το Κέντρο εκπαίδευσης εφέδρων μαγειρικής στη Σπάρτη, λένε κάποιοι αξιωματούχοι.

Για λόγους ιατρικού απορρήτου δεν μπορεί να γίνει γνωστό από το ΓΕΣ για ποιο λόγο δόθηκε αυτή η απαλλαγή στο γνωστό Σεφ.

Ο αρχηγός ΓΕΣ προσανατολίζεται στο να περάσει πάλι από την ειδική επιτροπή απαλλαγών ο Δ. Σκαρμούτσος.

Να σημειωθεί ότι ο Δ. Σκαρμούτσος παρουσιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Την 3ημέρα μετά από την κατάταξή οδηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ που απαρτίζεται από ιατρούς και του δόθηκε η αναβολή δύο ετών.

Μόλις λήξει η αναβολή ο Δ. Σκαρμούτσος θα είναι 45 ετών ,οπότε λόγω ηλικίας θα μπορεί να εξαγοράσει τη θητεία του.