Χριστουγεννιάτικες διακοπές με λιγότερα χρήματα

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και αποτελούν την αγαπημένη περίοδο των περισσοτέρων για εξορμήσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα ακολουθούν πτωτική τροχιά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το κράτος με τη μεγαλύτερη άνοδο ξενοδοχειακών τιμών είναι η Τσεχία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου
Ξενοδοχειακών τιμών της Trivago για τον Δεκέμβριο.

Οι ξενοδοχειακές τιμές στη συντριπτική πλειονότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών ακολουθούν καθοδική πορεία.

Με εξαίρεση τη Γερμανία, που παρουσιάζει άνοδο 3% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανά διανυκτέρευση (97 ευρώ έναντι 93 ευρώ πέρυσι) και την Αυστρία με πολύ μικρή αύξηση της τάξεως του 1% (127 ευρώ φέτος έναντι 126 ευρώ για το 2012), όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη παρουσιάζουν μείωση στις ξενοδοχειακές τους τιμές, με μεγαλύτερη εκείνη της Ρωσίας, της τάξεως του 13% (111 ευρώ έναντι 128 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο) και τη Βουλγαρία να ακολουθεί με ποσοστό μείωσης της τάξεως του 10% (55 ευρώ έναντι 61 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο).

Ενώ και τα παραδοσιακά χειμερινά κράτη, που αποτελούν πρώτη επιλογή για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, όπως η Ελβετία, η Σουηδία και η Νορβηγία, αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, μειώνουν τις τιμές τους.

Το ίδιο σκηνικό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών ακολουθεί και η Ελλάδα ακόμα και στους χειμερινούς προορισμούς. Στα Ιωάννινα η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση μειώνεται κατά 9% σε σχέση με τον Δεκεμβρίου του 2012 (81 ευρώ έναντι 89 το περασμένο έτος), στην Καστοριά η μείωση αγγίζει το 15% και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση από 82 ευρώ τον περασμένο χρόνο κατρακυλά στα 70 ευρώ, ενώ στη Μονεμβασιά η μέση τιμή κυμαίνεται στα 49 ευρώ έναντι 55 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012 (μείωση 11 %).

Στο Ναύπλιο η μείωση αγγίζει το 18% (69 ευρώ έναντι 84 ευρώ πέρυσι), ενώ η Καλαμπάκα διατηρεί την ίδια μέση τιμή με τον Δεκέμβριο του 2012 και κυμαίνεται στα 65 ευρώ. Αντιθέτως, στους Δελφούς η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση παρουσιάζει αύξηση κατά 18% (71 ευρώ έναντι 60 το περασμένο έτος).

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ