Σφοδρή επίθεση με σοβαρά υπονοούμενα εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά των πρώην συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη και Χάρη Παμπούκη.
Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στρατηγική συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι.
Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε χαρακτηριστικά το ταξίδι το οποίο πραγματοποίησαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Φεβρουάριο του...........
2010, Παμπούκης και Κατσέλη, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τις συμφωνίες τις οποίες οι δύο πρώην υπουργοί «έκλεισαν» με τον επιχειρηματία Σάφα.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε στη Βουλή το δελτίο Τύπου το οποίο είχε εκδωσει η τότε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης της κυβέρνησης, με βάση το οποίο, Κατσέλη και Παμπούκης είχαν αρχικώς συμφωνήσει με την εταιρεία Abu Dhabi Mar για τα ναυπηγεία.
«Δεν το γνώριζα. Υπήρχε ένα ταξίδι στο Άμπου Ντάμπι, στο οποίο, η κυρία Κατσέλη είχε αποσπάσει ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Σαφά για να καλυφθούν δαπάνες για τις πληρωμές των εργαζομένων», σημείωσε και πρόσθεσε σε έντονο ύφος πως η ανακοίνωση από τη γ.γ ενημέρωσης εκδόθηκε την πρώτη Μαρτίου, ενώ ο ίδιος είχε προγραμματίσει να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 18 Μαρτίου.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε ένα δημοσίευμα που είχε η εφημερίδα «Αυγή», στο οποίο, μάλιστα, η εφημερίδα τον υπερασπιζόταν υπό τον τίτλο: «Η κυβέρνηση σπρώχνει τον Σκαραμαγκά στον Άμπου Ντάμπι και αδειάζει τον Βενιζέλο».