Διαμαντοπούλου: Να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ

Την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και την εξέλιξη της κίνησης των "58" σε κόμμα πρότεινε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, ζητούν ένα νέο φορέα που θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωσή της.

Ο νέος πόλος που θα δημιουργηθεί κατά την............
κ. Διαμαντοπούλου

- δεν πρέπει να θεωρηθεί κυβερνητικό συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά

- δεν πρέπει να αποτελέσει ευκαιριοθηρικό μόρφωμα μιας εκλογικής αναμέτρησης.

- να λειτουργήσει ως καταλύτης για την εκ βάθρων ανανέωση του πολιτικού συστήματος, και

- θα έχει ελπίδα επιτυχίας, μόνο αν παρουσιάσει σαφές σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με έντιμο λόγο και κοινή λογική.

Η πρώην υπουργός στη συνέντευξή της στο real.gr εκτίμησε πως το νέο δεν μπορεί να προκύψει από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών, και σημείωσε

- το πρόγραμμα δεν βγαίνει,

- στη χώρα συντελείται ένα παραγωγικό έγκλημα αφού απουσιάζουν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες σε συνδυασμό με πολιτικές υποστήριξης των φτωχών και των αδύναμων θα μπορούσαν να αλλάξουν εκ βάθρων τη χώρα.

Επιτέθηκε τέλος στην τρόικα λέγοντας ότι αισθάνεται εθνική προσβολή για τον τρόπο που συμπεριφέρεται και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μαζί της.