Ψήφο εμπιστοσύνης ζητάει από την Κοινοβουλευτική Oμάδα ο Βενιζέλος

pshfo-empistosynhs-zhtaei-apo-thn-koinoboyleytikh-omada-o-benizelosΩς μία αναγκαία κίνηση για να σώσει την «παρτίδα» αντιμετωπίζουν την πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να συγκαλέσει εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του Κινήματος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαβάζουν
και ξαναδιαβάζουν την δήλωση του προέδρου του κόμματος σε σχέση με τα σενάρια περί πρόσκλησης αποστασίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα εκτιμούν ότι στην συνεδρίαση της ΚΟ, ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να αποσπάσει την δέσμευσή τους για την πορεία του κινήματος εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Θεωρητικά η πρόσκληση που θα απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους «27» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν τις προσπάθειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τούς δελεάσει με δώρο την εξασφάλιση μιας έδρας, ώστε να ρίξουν την κυβέρνηση, θα τύχει καθολικής αποδοχής.

Όμως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια επαφών που είχαν μεταξύ τους όλη την ημέρα χθες  διερωτώντουσαν εάν ο πρόεδρος του κόμματος θα επιδιώξει να τους δεσμεύσει και για την μετέπειτα στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και σε κρίσιμα νομοθετήματα.

«Όλα θα κριθούν από τις διατυπώσεις» σχολιάζουν πράσινοι βουλευτές που πιστεύουν ότι εάν επί της ουσίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος τούς ζητήσει κάτι σαν ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να εξασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα τότε δεν θα έχουν πολλές επιλογές. Ή να την δώσουν, άρα το επόμενο διάστημα  θα πρέπει να σιωπήσουν και συνταχθούν απολύτως με την γραμμή του κόμματος ή να μην την δώσουν-κάτι που σήμερα θεωρείται απίθανο- και να δημιουργηθεί το χάος στο ΠΑΣΟΚ.

Η ενδιάμεση επιλογή να στηρίξουν τον πρόεδρό τους και να τον εξουσιοδοτήσουν να συνεχίσει στην κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης με στόχο την σωτηρία της χώρας και συγχρόνως να διατυπώνουν τις διαφωνίες τους είναι μία λύση, η οποία όμως θα αναπαράγει το σημερινό αδιέξοδο.

Πάντως χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει στήριξη από πολλά στελέχη του κόμματος που με δηλώσεις τους σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις συμφώνησαν με την θεωρία της αποστασίας. Ακόμη και ο Θάνος Μωραϊτης σχολίασε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανάγκη υποδείξεων (από τον ΣΥΡΙΖΑ), αφήνοντας όμως αιχμές και για το κόμμα του με το σχόλιο πως τα σενάρια αφορούν αποκλειστικά τους διακινητές τους.