Απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν: Με ψυχολογικά προβλήματα και με εκρηκτικά - μαϊμού ο δράστης

Απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν: Με ψυχολογικά προβλήματα και με εκρηκτικά - μαϊμού ο δράστηςΑστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να μπει στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ένα στέλεχος των υπηρεσιών του πρωθυπουργού. Ο άνδρας στην αρχή μεταδόθηκε ότι μετέφερε εκρηκτικά...

Σύμφωνα με τον τουρκο υπουργό Εσωτερικών, ο άνδρας 52 ετών αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν μετέφερε εκρηκτικά.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι ένας άνδρας, ο οποίος υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε μία βόμβα, τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών. Στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού αρνήθηκε ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Türk και NTV, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα δύο φορές στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον ύποπτο.

Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με το NTV, ο άνδρας αυτός είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία μερικά λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι μετέβαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού.