"Αποστάτες όσοι δεν είναι δεκανίκια του Σαμαρά;"

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας και κάνει λόγο για πανικό του κ. Βενιζέλου, ο  οποίος «δεν διαστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».



Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να επιμένει στο κάλεσμα για ένα «μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα, στο οποίο έχουν θέση και οι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς», αφήνοντας έτσι να αιωρείται διαρκώς η πρόσκληση ακόμη και προς βουλευτές, είτε της ΔΗΜΑΡ, είτε του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος κακοποιεί την ιστορία: «Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: "Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός". Γι'αυτό δεν διστάζει να κακοποιήσει την ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κυρίου Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα».

Σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας μιλά για τα υποβρύχια και την πρόταση του κόμματος για εξεταστική επιτροπή, αλλά και τα σκάνδαλα γενικότερα, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες διαφάνειας.

Αναφέρεται επίσης στην ανθρωπιστική κρίση και το πώς αυτή μπορεί να συνδεθεί με την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.