«Η πρόταση δυσπιστίας θα δυναμώσει την κυβέρνηση»

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι πρόκειται για μία πρόταση μομφής που θα δυναμώσει την κυβέρνηση αφού,…
όπως σημείωσε, θεωρείται από τις εύκολες περιπτώσεις αντιμετώπισης μεταπολιτευτικά.

«Το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι δεν θα τελεσφορήσει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι αξιολογούνται τα θετικά και τα αρνητικά, αν ήταν λάθος ή όχι, αλλά αυτό, όπως ανέφερε, θα το κρίνει ο ιστορικός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε επίσης ότι «είναι μια ευκαιρία μέσα σε τρεις μέρες να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο», γιατί, όπως σημείωσε, πρέπει να κατατίθενται ουσιαστικές προτάσεις.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των βουλευτών της δικομματικής, είπε: «Είναι μέσα στο πλαίσιο της διαφωνίας. Ένα κόμμα είναι ζωντανό. Οι βουλευτές έχουν τη δική τους άποψη. Καλά κάνουν και το καταθέτουν. Σκεφτείτε να λειτουργούσαν και να έκαναν μόνο αυτά που λέει ο κάθε υπουργός», ανέφερε. «Οι βουλευτές πρέπει να έχουν άποψη, να συζητούν να διαφοροποιούνται. Η κατάληξη όμως της πρότασης δυσπιστίας θα δυναμώσει την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα θέματα του υπουργείου του, μίλησε για διαρθρωτικές αλλαγές και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις.
«Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Σε ό,τι έχουμε ψηφίσει, αυτά θα προχωρήσουν τεχνικά» είπε χαρακτηριστικά.