Τα σενάρια για τους δράστες της δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο


Τα 3 + 1 σενάρια για τους δράστες
Σε τέσσερα σενάρια επικεντρώνει την έρευνά της η αντιτρομοκρατική για τη ανίχνευση της ταυτότητας των δραστών 

της διπλής εκτέλεσης.

 Οι ελπίδες που είχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να αποκτήσουν άμεσα ίχνη των δολοφόνων μέσα από το («καθαρό» όπως αποδείχθηκε) όπλο τύπου «Ζάσταβα» που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή εκτέλεση δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς όπως εκτιμούν, το συγκεκριμένο διαμέτρημα κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά και σε μεγάλη γκάμα όπλων, και δεν αποκλείεται το πιστόλι να...... αγοράστηκε από κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα..

Ωστόσο, στο τραπέζι των αξιωματικών της ΕΛΑΣ παραμένουν τέσσερις υποθέσει εργασίας.
«Σέχτα»
Οπλα των εννέα χιλιοστών έχει χρησιμοποιήσει σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά το παρελθόν η «Σέχτα Επαναστατών». Μάλιστα σε φωτογραφία που η είχε στείλει η οργάνωση μαζί με την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια απεκάλυπτε ότι στο οπλοστάσιό της υπήρχαν πιστόλια τύπου Ζάσταβα, παρόμοια με αυτό που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. Δεύτερο χαρακτηριστικό που «παραπέμπει» στον τρόπο δράσης της «Σέχτας» είναι οι χαριστικές βολές που έδωσαν στα θύματά τους οι δράστες πυροβολώντας τα στο κεφάλι.

Τα 3 + 1 σενάρια για τους δράστες
«Πυρήνες της Φωτιάς»
Καίτοι μέχρι στιγμής οι «Πυρήνων» δεν επιβαρύνονται με κάποια δολοφονία στο ενεργητικό τους, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν μία τέτοια πιθανότητα καθώς στο παρελθόν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα και τον Ασπρόπυργο.

«Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»
Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει και η περίπτωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», οργάνωσης που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2013, με την εκτόξευση ρουκέτας (RPG) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μετά την ανεπιτυχή βολή μάλιστα ένας από τους τρομοκράτες γάζωσε το κτίριο (με καλάσνικοφ).

Φωτο με τα όπλα που διαθέτει απέστειλε μαζί με την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πιστόλια τύπου Ζάσταβα.
Φωτο με τα όπλα που διαθέτει απέστειλε μαζί με την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πιστόλια τύπου Ζάσταβα.
Επαναστατικός Αγώνας – Μαζιώτης
Ο επί 17 μήνες καταζητούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης είναι η τέταρτη περίπτωση που εξετάζει η ΕΛΑΣ.

Παρότι οι δράσεις του συγκεκριμένου κακοποιού δεν έχουν συσχετισθεί με δολοφονίες, η τελευταία «εμφάνισή» προεξοφλούσε δυναμικότερη δράση:
Συγκεκριμένα, με επιστολή που είχε αποστείλει στο indymedia ως αντίδραση στη δολοφονία Φύσσα, ο Νίκος Μαζιώτης του Παναγιώτα Ρούπα είχαν αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή και στην ανάγκη ένοπλου αγώνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
Τα 3 + 1 σενάρια για τους δράστες
«Έχουμε την υποχρέωση να πολεμήσουμε, και να αποδεχτούμε την σκληρή αλήθεια ότι αν θέλουμε νίκες θα πρέπει να περάσουμε στην επίθεση. Όχι όμως ως οι 'ταλαίπωροι που διαμαρτύρονται για την καθεστωτική αυταρχικότητα', που παθητικά υπομένουν τη βία του συστήματος ως αναπόφευκτη, που μαχαιρώνονται από τους νεοναζί μπράβους του καπιταλιστικού καθεστώτος και του κράτους, αλλά ως αυτοί που επιχείρησαν να το νικήσουν".
Σημειώνεται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας», τον Ιανουάριο του 2009 είχε τραυματίσει σοβαρά αστυνομικό των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού ως αντίδραση στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Εξετάζεται η μοτοσικλέτα
Χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι βρέθηκε η μοτοσικλέτα Honda Affrika Twin, άσπρου χρώματος, η οποία είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα, με την οποία διέφυγαν οι δράστες της δολοφονίας.
Ο εντοπισμός της έγινε στο ρέμα της Χελιδονούς, και οι δράστες φαίνεται πως προσπάθησαν να τη ρίξουν μέσα στο νερό, προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα τους και τυχόν γενετικό υλικό. Μέχρι το βράδυ οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από την μηχανή που ερευνάται για DNA και αποτυπώματα.

Συγκλονιστική μαρτυρία
Ενα μέλος της Χρυσής Αυγής oπου βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης στο σημείο περιγράφει τον ψύχραιμο τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές. Στο σημείο αποκαλύπτει ήταν έξι άτομα, τέσσερα άτομα μπροστά και δύο άτομα στο στενάκι που είναι η είσοδος των γραφείων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο μάρτυρας αναφέρει ότι οι δράστες πάρκαραν τη μηχανή τους περίπου 25 μέτρα πριν και προχώρησαν με τα πόδια προς τα γραφεία, λέει ο μάρτυρας. Τώρα θα σας σκοτώσουμε, είπε ένας από τους δράστες.
Πρώτα πυροβόλησαν το τέταρτο άτομο που γλίτωσε τρέχοντας μέσα στα γραφεία, λέει ο μάρτυρας και οι σφαίρες περνούσαν ξυστά από το σώμα τους. Μάλιστα όταν ανέβηκε πάνω στα γραφεία οι άλλοι δεν πίστευαν ότι δεν τον πέτυχε καμία σφαίρα και του έβγαλαν την μπλούζα για να το διαπιστώσουν.
Αμέσως μετά ο δράστης πυροβόλησε τον 29χρονο, και όπως λέει ο μάρτυρας τον είδε να σωριάζεται και να χάνει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια οι δράστες περπατούσαν και πυροβολούσαν τους δύο άτυχους νεαρούς, μια σφαίρα στο θώρακα και το κεφάλι και μια χαριστική βολή ενώ ήταν νεκροί.
Μόλις ολοκλήρωσαν το δολοφονικό τους έργο, λέει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πήγαν προς τη μηχανή τους και εξαφανίστηκαν. Ένας θαμώνας πήρε τη μοτοσικλέτα του και προσπάθησε να τους ακολουθήσει, και όπως λέει ο μάρτυρας πυροβόλησαν και αυτόν χωρίς να τον πετύχουν.
"Άδειασε το όπλο του στα σώματα των παιδιών"
Ο ίδιος μιλά για τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας το κτιρίου της Χρυσής Αυγής:Ενα έχω πω ότι τα παιδιά έχουν εκτελεστεί εξ επαφής. Τέντωσε το χέρι ο εκτελεστής πυροβόλησε το ένα παιδί στο στήθος, βρέθηκε στο έδαφος εν συνεχεία πυροβόλησε το δεύτερο παιδί στο κεφάλι, έχοντας κολλήσει στην ουσία το πιστόλι στο κεφάλι του. Και φεύγοντας και ενώ τα παιδιά ήταν ήδη νεκρά έδωσε και πάλι όχι χαριστικές βολές, έδωσε βολές πάνω στα σώματά τους, οι εικόνες αυτές πραγματικά εάν έβγαιναν θα συγκλόνιζαν το πανελλήνιο. Έχουν πέσει 12 σφαίρες" λέει.

Και προσθέτει: "Έχω την εντύπωση ότι το όπλο είχε αδειάσει. Αυτή την εικόνα μου έδωσε ο εκτελεστής εάν είχε τη δυνατότητα να πυροβολήσει και άλλες φορές θα το είχε κάνει. Πραγματικά άδειασε το πιστόλι πάνω στα νεκρά σώματα των παιδιών"