Όλα τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και η απάντηση Βενιζέλου

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε σαν αποτέλεσμα να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ η κυρία Τζάκρη.

Στην Κ.Ο του κόμματος έμειναν πλέον 27. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι σαφές ότι δεν ελέγχεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην παρούσα φάση πάντως δεν πρόκειται να τραβήξει κανείς το χαλί κάτω από τα πόδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, ο προβληματισμός είναι διάχυτος. Ο βουλευτής του .............
ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος «χτύπησε» εκεί που πονάει η ομάδα Βενιζέλου.

Ο κ. Ντόλιος σε δηλώσεις του είπε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ντόλιος ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς μπορεί να γίνει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και απέφυγε να απαντήσει. Αυτό επεσήμαναν πολλά στελέχη καθώς, ο κος Βενιζέλος έχει αποκλείσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Όταν, συμβεί αυτό θα ακουστούν πολλά και τα περισσότερα θα είναι αρνητικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα ραντεβού στελεχών δίνουν και παίρνουν. Οι συναντήσεις είναι καθημερινές και βασικό θέμα είναι ποιο είναι το μέλλον του κόμματος.

Στην ίδια γραμμή εντάσσεται και το δημοσίευμα του Βήματος περί αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι κοινό μυστικό ότι τέτοιες συζητήσεις γίνονται στις συναντήσεις των στελεχών. Οι περισσότεροι «βλέπουν» ότι ο κος Βενιζέλος δεν έχει διάθεση να φύγει από την προεδρεία του κόμματος.

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερο ακούγεται από τα χείλη αρκετών στελεχών το όνομα Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ,που βρίσκεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες , έχει επαφές, μιλάει με στελέχη και στην παρούσα φάση μόνο ακούει. Βασικό του μέλημα είναι να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια. Ταυτόχρονα ο ίδιος απαντά σε ό,τι τον αφορά.

Η αίσθηση είναι ο κος Παπανδρέου κάτι ετοιμάζει. Πολλοί πιστεύουν και εισηγούνται στον κύριο Παπανδρέου να μιλήσει να κάνει αποτίμηση της κυβερνητικής του παρουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ερωτηματολόγιο που απέστειλε σε πρώην υπουργούς και στενούς του συνεργάτες και αποκάλυψε το newpost.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλύτερη τύχη με τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά είχε εκδιωχθεί από το κόμμα.

Τα σενάρια

- Εκδηλώνεται,άμεσα, ανοιχτή αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και το ΠΑΣΟΚ περνάει σε φάση ανάδειξης νέου αρχηγού.

- Οι αμφισβητίες κάνουν υπομονή έως τις ευρωεκλογές, αν αντέξει η κυβέρνηση έως τότε και στη συνέχεια καλούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραδώσει την αρχηγία

- Ζητούν από το Γιώργο Παπανδρέου να εγγυηθεί τη μετάβαση προς την εκλογή νέου προέδρου.

- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει οπότε η ίδρυση ενός νέου κόμματος κυρίως από παπανδρεικούς γίνεται άμεσα πράξη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει και ένα άλλο χαρτί στο χέρι του. Αυτό είναι το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

Το πόρισμα είναι κλειδωμένο στο συρτάρι του κυρίου Βενιζέλου από το καλοκαίρι ταυτόχρονα όμως πολλοί παρατηρούν ότι η οριζόντια πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις ξεκίνησε από την στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για τα οικονομικά και υπήρχαν τα εσωτερικά μαχαιρώματα.

Η σύγκρουση έρχεται, η καταιγίδα έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα και θα είναι σφοδρή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά δεν επιθυμεί ούτε σύγκρουση, ούτε αποσταθεροποίηση ταυτόχρονα όμως δεν επιθυμεί και τη διάλυση του κόμματος.

Οι συνεργάτες του σε ανακοίνωση για το ερωτηματολόγιο έκαναν λόγο για ευφάνταστα σενάρια(επιστροφής) όμως οι πάντες ξέρουν ότι αν ο κόσμος τον καλέσει θα ανταποκριθεί είτε εκείνος είτε άλλος που ο ίδιος θα θεωρεί κατάλληλο.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/296470/ola-ta-senaria-allaghs-hgesias-sto-pasok-kai-h-apanthsh-benizeloy#ixzz2lIazBHhC