Η ΕΛΑΣ «προστατεύει» τη συγκέντρωση της Χ.Α. απαγορεύοντας την αντιφασιστική διαδήλωση

Ο Δένδιας απαγόρευσε όλες τις πορείες επιτρέποντας (sic) μόνο τις συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η Χ.Α. να αποκτήσει τη δυνατότητα να οργανώσει ανενόχλητη τη φιέστα μίσους της στο Σύνταγμα
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει
το Left.gr, η αστυνομία κλίνει προς το να επιτρέψει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων, με την προϋπόθεση αυτές να μην κατευθυνθούν προς τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Αττικάρχης ενημέρωσε τον Αντιφασιστικό Συντονισμόις Αθήνας-Πειραιά ότι πέραν από το ότι επιτρέπονται «κανονικά» οι συγκεντρώσεις σε Προπύλαια και Μοναστηράκι αλλά και η διεξαγωγή πορείας μέσω της οδό Σταδίου (Ερώτηση TPP: Μέχρι πού;) και διευκρίνισε ότι η συγκέντρωση της Χ.Α. επιτρέπεται αλλά όχι η πορεία της προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει στο Σύνταγμα στις 19:00 ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού και καταγγέλλει «δικαστική και πολιτική σκευωρία» και προγραμμάτιζε πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αντιφασιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν «προκλητική» την πρωτουβουλία αυτή της Χρυσής Αυγής και διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις στις 14:00 στα Προπύλαια και στο Μοναστηράκι με προγραμματισμένη κατεύθυνση προς το χώρο συγκέντρωσης της Χ.Α.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο (30-11-2013) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης»

«Κανονικά η συγκέντρωση στα Προπύλαια»

Όπως έγινε γνωστό από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό λίγο μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., η αυριανή συγκέντρωση στα Προπύλαια θα γίνει κανονικά και καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικά το παρών.
Το κάλεσμα στις αυριανές αντιφασιστικές πορείες:
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν ευθέως τον λαό και ολόκληρη την κοινωνία.
Καλούν για πρώτη φορά συγκέντρωση στον ιστορικό χώρο της πλατείας Συντάγματος το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοέμβρη.
2.5 μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Σε έναν χώρο ποτισμένο με ιστορία, αίμα και αγώνες για ελευθερία, πραγματική δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, οι Ναζί θέλουν να τον βεβηλώσουν για να διεκδικήσουν την απελευθέρωση του Φύρερ τους Μιχαλολιάκου και των άλλων προφυλακισμένων νεοναζί.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Οι γιοι, οι κόρες και τα εγγόνια των αγωνιστών της αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου και οι σημερινοί αγωνιστές θα είμαστε εκεί.
Για να πεταχτούν οι Ναζί και οι ιδέες τους εκεί που πραγματικά ανήκουν: στα απόβλητα της ιστορίας.
Μόνο το εργατικό – λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να σταματήσει το φασισμό.
Το έχει δείξει η ιστορία.
Το δείχνει όμως και η στάση των όψιμα «αντιφασιστών» της συγκυβέρνησης.
Που επιτρέπουν σε μια χαρακτηρισμένη - από πόρισμα αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου – εγκληματική οργάνωση να διαδηλώνει απέναντι από τη Βουλή, στην οποία ονειρεύεται να μπει με τανκς.
Ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών, συλλογικοτήτων, πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά καλεί τα κόμματα και τους φορείς της Αριστεράς και του κινήματος, τις αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες, κάθε πολίτη που θέλει να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα, σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 30 Νοέμβρη στα Προπύλαια στις 4μμ

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ


«Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Δένδια μπροστά στην απομόνωση της από τις ηρωικές απεργίες στα ΑΕΙ, την μάχη των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των γιατρών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΠΥ επιστρατεύει ξανά την άθλια θεωρία των δύο άκρων βγάζοντας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιώντας την εγκληματική αυτή οργάνωση ως πολιορκητικό κριό κατά του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «αποτελεί θράσος η απόπειρα να εξισωθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση των κινημάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των συνδικάτων με τη φασιστική παρασύναξη των λιγοστών θλιβερών οπαδών των έγκλειστων στο Κορυδαλλό κατηγορούμενων για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που έσπειραν το τρόμο στις γειτονιές». Όλοι και όλες στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για να ματαιώσουμε την φασιστοσύναξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να καταγγείλουμε τη κάλυψη της δράσης της από την ΕΛΑΣ του Δένδια»