Με αντιδράσεις ο διάλογος για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο

Την κατηγορηματική αντίθεση της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), η οποία πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών -όπως αυτοί των τηλεπικοινωνιών και του ηλεκτρισμού- διατύπωσε ο γενικός…

της γραμματέας, Πάμπης Κυρίτσης, προς τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, σε συνάντηση τους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που άρχισε σήμερα, για ενημέρωση του συνδικαλιστικού κινήματος αναφορικά με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι η οργάνωση του θα αντιδράσει δυναμικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έκανε λόγο για «ξεπούλημα» των ημικρατικών οργανισμών. Επίσης υποστήριξε ότι υπάρχουν απαράδεκτες θέσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

«Η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης με τους όρους που φαίνεται να δρομολογείται οδηγεί στο ξεπούλημα. . . θα έπρεπε να βρεθούν τρόποι να μην φτάσουμε εδώ», είπε ο κ. Κυρίτσης.
Πρόσθεσε ότι κάθε φορά που γίνονται προσθήκες και αλλαγές το μνημόνιο γίνεται χειρότερο για τους εργαζόμενους και για τις πλατιές λαϊκές μάζες.

Σημείωσε ότι η αξίωση της τρόικας να εξασφαλίσει το κράτος 1,5 δισ. ευρώ από την πώληση των τριών μεγάλων ημικρατικών οργανισμών Αρχή Ηλεκτρισμού, Αρχή Λιμένων και Αρχή Τηλεπικοινωνιών «δεν ανταποκρίνεται στην αξία των οργανισμών αυτών».