Τέσσερις μνηστήρες για τη Σκιάθο

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση διάρκειας 99 ετών εκμετάλλευσης του Ξενία της Σκιάθου
Πρόκειται για τις εταιρείες Dimand, Κοινοπραξία Νότιες & Ανατολικές Σποράδες
, Παύλος Τόγκας και ΤΕΝΑ. Καμία, ωστόσο, προσφορά δεν κατατέθηκε για τα Ξενία Άνδρου και Τσαγκαράδας Πηλίου.
Η επονομαζόμενη από την κυβέρνηση παραχώρηση των «διαμαντιών» του εγχώριου τουρισμού, δηλαδή η εκχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες θα συνεχιστεί. Για τα Ξενία Τσαγκαράδας και Άνδρου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει εκ νέου το επόμενο διάστημα τις διαδικασίες παραχώρησης.

Προς «αξιοποίηση» και ο Αστέρας


Εντωμεταξύ, σε παράταση οδεύει ο διαγωνισμός για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Κατόπιν αιτήματος πολλών επενδυτών, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε παράταση μίας ημέρας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, που θα κατατεθούν την προσεχή Τρίτη.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο να υπάρξει καινούργια ολιγοήμερη παράταση, με δεδομένο ότι πρόκειται για σύνθετη περίπτωση, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον ανάδοχο, να κατεδαφίσει κάποια από τα υφιστάμενα ξενοδοχεία για να ανεγείρει νέα μονάδα, όσο και να κατασκευάσει στο χώρο πολυτελείς κατοικίες.
Στην δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 13 συνολικά επενδυτές μεταξύ των οποίων η Lamda Development και η Dogus, οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου και Λου Κολλάκης, η αμερικανική Colony Capital, η κινεζική Fosun, η Dolphin Capital, το fund Βaupost Group που έχει μεγάλες θέσεις σε ΟΠΑΠ, η ΙCI από τον Καναδά, η ρωσική Strategic Initiative, και η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωσταντακόπουλου.