Πρώτο "χτύπημα" σε ΕΠΟ

kafeneio sp
Πώς μεταφράζεται η κίνηση που έκαναν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για τη διάταξη που επικύρωσε η Γ.Σ. της Λίγκας περί δυσφημιστικών πράξεων. Ήθελαν και δήλωση στήριξης από Μελισσανίδη, Σαββίδης και Αλαφούζος....

Δεν είναι μία απλή κίνηση αμφισβήτησης μίας συγκεκριμένης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Λίγκας η προσφυγή των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός (με προσωπικές αποφάσεις Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου) στα πολιτικά δικαστήρια για την διάταξη περί δυσφημιστικών και απαξιωτικών πράξεων που επικυρώθηκε στις 29 Οκτώβρη.

Είναι ένα πρώτο έμμεσο, "χτύπημα", κατά της ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή (οι δύο ΠΑΕ εκτιμούν και "χτύπημα" προς τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη) που πρέπει να δείξει πώς θα αντιδράσει στην κίνηση των δύο ΠΑΕ.

Βάσει του άρθρου 35, παράγραφος 2α του ΚΑΠ: "Ομάδα που ασκεί προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια αποκλείεται από τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση".

Θα τολμήσει η ΕΠΟ (η Λίγκα αποφάσισε συγκαλέσει έκτακο δ.σ. για να ζητήσει εξηγήσεις από τις δύο ΠΑΕ) να εφαρμόσει αυτή τη διάταξη;

Προς το παρόν, από την ΕΠΟ διαρρέεται ότι υπάρχουν σκέψεις να ενημερωθεί η FIFA και η UEFA.

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ήθελαν και Μελισσανίδη στο "μέτωπο" 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από το περιβάλλον των δύο ΠΑΕ, πρόθεση των Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου ήταν η κίνησή τους να τύχει δημόσιας αποδοχής και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δεν προέβη σε τέτοια κίνηση, κρίνοντας προφανώς πώς τη δεδομένη χρονική περίοδο, με την ομάδα του να απέχει από τη Σούπερ Λϊγκα, δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο.