Παρί Σεν-Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1

kafeneio sp
Ο Ολυμπιακός κρατούσε το εισιτήριο για τους "16" στα χέρια του, όμως ένα γκολ (της Μπενφίκα) στο Βέλγιο κι άλλο ένα (του Καβάνι) στο Παρίσι στα τελευταία λεπτά, μεταθέτει την υπόθεση πρόκριση τη τελευταία αγωνιστική. Άδικη ήττα (2-1) για τους Πειραιώτες που πάλεψαν στην έδρα της Παρί των εκατομμυρίων!

Τα ματς της 5ης αγωνιστικής πλησίαζαν προς το τέλος τους... Είχαμε φτάσει κοντά στο 90' και ο Ολυμπιακός κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), που σε συνδυασμό με το 2-2 στο Άντερλεχτ- Μπενφίκα, τον έφερνε στους "16" του Champions League.

Για όσους δεν κατάλαβαν το ξαναγράφουμε: Η ομάδα του Μίτσελ θα έπαιρνε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. Και το καλύτερο; Χωρίς να ηττηθούν ούτε μια φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι! Μοιάζει ιδανικό και μακρινό σενάριο, αλλά ήταν πραγματικότητα!

Αν τα δύο ματς τελείωναν στο 90', ο Ολυμπιακός θα ζούσε μια από τις ομορφότερες βραδιές του στο Champions League, όμως στο τέλος σκόραρε και ο Ροντρίγκο για την Μπενφίκα (3-2) και ο Καβάνι για την Παρί (2-1) και του χάλασε τα σχέδια.

Επειδή όμως με τα "αν" δεν κάνεις προκοπή και επειδή τα ματς (σωστά) έχουν και καθυστερήσεις, στο Λιμάνι ξεχνούν ό,τι έγινε και πόσο άδικα τους φέρθηκε η τύχη και πλέον κοιτάζουν τον τελικό με την αδιάφορη Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (10/12). Ουσιαστικά η ομάδα του Μίτσελ ζητά τη τελευταία αγωνιστική, ό,τι ζητούσε και πριν το ματς στο Παρίσι. Οπότε ψυχραιμία...

Στα του αγώνα τώρα, οι Πειραιώτες δέχτηκαν ασφυκτική πίεση και συνάμα ένα γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά (7'), όμως αναθάρρησαν και ήταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο μέρος (και με περισσότερες τελικές προσπάθειες).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46') ήρθε και το δώρο με την αποβολή του Βεράτι, να κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τους Πειραιώτες... Τελικά, η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 80' με τον Μανωλά (ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο Τσόρι), όμως ο Καβάνι του "έκλεψε" τον βαθμό στο 90ο λεπτό.

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου 

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 13 (15-3)

2. Ολυμπιακός 7 (7-7)

3. Μπενφίκα 7 (6-7)

4. Άντερλεχτ 1 (3-14)