Ολυμπιακός 1-0 Μπενφίκα

kafeneio sp
Με τον Μανωλά να σκοράρει στο 13' και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει τα ρολά και να σώζει την εστία του πάνω από 10 φορές, ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Μπενφίκα (1-0). ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμφάνιση από τον Ισπανό, που έπαιξε μόνος του την πρώην ομάδα του και νίκησε! Στους 7 βαθμούς ο Ολυμπιακός, είναι πλέον φαβορί για τους "16"....

Λίγο μετά το 1-1 στην Λισσαβώνα, τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας ειρωνεύονταν, λοιδορούσαν και ευχαριστούσαν τον Ρομπέρτο για το λάθος που έκανε στην ισοφάριση της Μπενφίκα.

Ο Ισπανός που πέρασε από τους "Αετούς" αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί, δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, αλλά αποφάσισε να απαντήσει εκεί που ξέρει καλύτερα... Στον αγωνιστικό χώρο.

Η απάντηση του ήταν εμφατική και με μια εμφάνιση που έγραψε ιστορία. Δίχως καμία υπερβολή, ο Ρομπέρτο Χιμένεθ έσωσε την εστία του πάνω από 10 φορές και με τις 7 από αυτές να είναι κλασικές ευκαιρίες. Ναι, η Μπενφίκα ήταν καλύτερη σ' όλο το ματς και έπαιζε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, όμως για να αποδείξει την ανωτερότητά της έπρεπε να στείλει και την μπάλα στα δίχτυα. Εκεί υπήρχε ο Ρομπέρτο όμως. Ο ανίκητος Ρομπέρτο, που αφού κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του και μετά το τέλος του ματς, ξέσπασε.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός πορτιέρο, πήγε προς τους Πορτογάλους δημοσιογράφους και τους έδειχνε τ' όνομα στο πίσω μέρος της φανέλας του, ενώ τους παρότρυνε να ξαναγράψουν για εκείνον. Αυτό το βράδυ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Ρομπέρτο δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ίσως ήταν το ποδοσφαιρικό βράδυ της ζωής του και ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που τον είχε και τον έχει στο ρόστερ του.

Κατά τ' άλλα, η εμφάνιση των Πειραιωτών δεν ήταν καθόλου καλή και στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν, πέτυχαν το γκολ. Σκόραραν μάλιστα από κόρνερ, που μέχρι τώρα τους είχαμε συνηθίσει να δέχονται (με Παρί και Μπενφίκα) και όχι να βάζουν γκολ...

Το πρόβλημα της ομάδας του Μίτσελ ήταν και στην άμυνα και στη δημιουργία. Ο Σάμαρης και ο Μανιάτης δεν ήταν σε καλό βράδυ και η μάχη του κέντρου χάθηκε από το πρώτο λεπτό, ο Μήτρογλου δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου, ο Γιαταμπαρέ ήταν εκτός αγώνα και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν παθητικό ρόλο σ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν ο Σαλίνο που έδωσε μεγάλες μάχες και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Σιόβας που έκοψε πολλές επιθέσεις, ο Μανωλάς που σκόραρε και έτρεξε μέχρι τέλους, αλλά και ο Χολέμπας.

Όπως και να 'χει, σημασία έχει το αποτέλεσμα και ο φωτεινός πίνακας έγραψε Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0. Αυτό σημαίνει πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν προβάδισμα για την πρόκριση στους "16", παρά το μπέρδεμα που μπορεί να προκύψει από το "Χ" της Άντερλεχτ στο Παρίσι.

Η βαθμολογία

1. Παρί 10

2. Ολυμπιακός 7

3. Μπενφίκα 4

4. Άντερλεχτ 1