Δύο γυναίκες εφέτες αναλαμβάνουν τον φάκελο της Χρυσής Αυγής

Οι εφέτες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ορίστηκαν ειδικές ανακρίτριες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα, η εφέτης Ιωάννα Κλάπα θα διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ το Σώμα όρισε την εφέτη Μαρία Δημητροπούλου να...... συνδράμει την κ. Κλάπα στο έργο της ανάκρισης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων, αναμένεται να καλέσουν ενώπιόν τους σε απολογία τους βουλευτές της ΧΑ, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, των οποίων, χθες, ήρθη η ασυλία από τη Βουλή.

Η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών αποφασίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν σχετικού αιτήματος των κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τις απολογίες τους, η εφέτης - ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν όπως οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως οι άλλοι τρεις συνάδελφοί τους, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Δεν αποκλείεται βέβαια μετά τις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές να αφεθούν και ελεύθεροι χωρίς όρους.

Ειδικότερα, για τον βουλευτή Γ. Γερμενή ιδιαίτερα επιβαρυντικά είναι τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του στους ανακριτές προστατευόμενος μάρτυρας. Στην κατάθεση, ο συγκεκριμένος βουλευτή κατονομάζεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Εξίσου επιβαρυντικά είναι και τα στοιχεία για τον Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεση του ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου. Ως πρόσωπο με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακριτές τον Π. Ηλιόπουλο. Πρόκειται για τον βουλευτή που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στην λαϊκή ενώ φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

Όμως, η εφέτης - ανακριτής θα κληθεί να διερευνήσει και άλλες δικογραφίες με κυριότερη ίσως αυτή του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Και αυτό διότι θεωρείται πολύ πιθανό η συγκεκριμένη δικογραφία που σήμερα βρίσκεται στον Πειραιά να διαβαστεί στο εφετείο και να ενταχθεί στη μεγάλη δικογραφία για τη Χ.Α. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ίδιο θα συμβεί και με τη δολοφονική επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αλλά και άλλες παλαιότερες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τις οποίες είχε συμπεριλάβει στο πόρισμά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαρ. Βουρλιώτης.