Βενιζέλος εναντίον Αβραμόπουλου

Με σαφείς υπαινιγμούς κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επί της σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου, το 2010, για τα υποβρύχια.
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης..............
ουσιαστικά παρείχε σήμερα κάλυψη στις αμαρτωλές συμβάσεις Τσοχατζόπουλου, «όπως έχει υιοθετήσει και τα αμαρτωλά στελέχη Τσοχατζόπουλου».
Ακόμη, «δείχνοντας» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ρόλος των υπουργών είναι να λύνουν προβλήματα, όχι να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «χυδαία» την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα και επισήμανε ότι «αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, αποτελούν απροκάλυπτη στήριξη των αμαρτωλών συμβάσεων του παρελθόντος του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως ο Τσίπρας έχει υιοθετήσει στο κόμμα του όλα τα αμαρτωλά στελέχη του Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις. Τόσο απλά, τόσο καθαρά».
Τα βέλη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στόχευσαν και τον κ. Αβραμόπουλο, καθώς είπε: «Ο πρωθυπουργός και ενώ έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου να δοθεί τελική ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις και να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά να δίνουν λύσεις στα προβλήματα».
Ακόμη, τον κατηγόρησε ότι διεκδικεί «την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, που εγώ διέταξα».
Επισήμανε ακόμη ότι «δεν υπάρχει σύμβαση 2010, υπάρχει νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, στη βάση του οποίου λειτούργησε η τότε κυβέρνηση».
Κορύφωσε δε, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων υπονομεύει σήμερα το ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο. Κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δηθεν υποκλοπές, γιατί κάποιοι τους συνδέουν με Σκουριες και Μαρφίν και έρχεται το ΠΑΣΟΚ και πάλι να προσπαθεί να κρατήσει το θεσμικό μέτρο. Αλλά εδώ υπάρχει μια άλλη μορφή βίας, η κοινοβουλευτική με χυδαιολογίες. Είναι ύπουλη μορφή βίας, υπονομευτική για τη Δημοκρατία».
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση του 2010 που υπέγραψαν Βενιζέλος - Παπακωνσταντίνου και αφορά στην κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων, προανήγγειλε πως θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα» και «μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο».
Συνέδεσε μάλιστα τη συγκεκριμένη σύμβαση με «βρώμικο αγωγό πληρωμών».