Κι άλλα περιθώρια βελτίωσης ο Παναθηναϊκός

kafeneio sp
Από το καλό στο καλύτερο φαίνεται να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός και μπορεί να κάνει όνειρα για τη συνέχεια της πορείας του. Δένει σαν ομάδα το τριφύλλι, αλλά χρειάζεται ακόμα υπομονή για να δούμε το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών του Παναθηναϊκού και του τεχνικού τιμ. Διαβάστε αθλητικό άρθρο για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό......

Πολλά είχαν ειπωθεί και γραφτεί για το δυσοίωνο φετινό του πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, μάλιστα είχαν γίνει και αρκετές προβλέψεις για την πορεία του με όχι πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα. Αρκετοί είπαν ότι δεν θα μπορέσει να μπει στα πλέι-οφ ή ότι θα καταλάβει την χειρότερη θέση που έχει πάρει στο πρωτάθλημα ή και ακόμα θα έχει την ανάλογη πορεία της ΑΕΚ.

Με τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και την ομάδα να έχει το μικρότερο μπάτζετ της ιστορίας της, οι ελπίδες για διακρίσεις στους φιλάθλους της ομάδας του Αναστασίου μειωνόντουσαν δραματικά. Λίγοι πίστευαν ότι μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21 περίπου χρόνια! ότι μπορεί να διαπρέψει σε μεγάλο βαθμό.

Το καλοκαίρι εντούτοις έγιναν πολλές εξελίξεις, με κυριότερες τις μεταγραφές της ομάδας. Ένα μικρό,άπειρο και περιορισμένο ρόστερ ήθελε άμεση ενίσχυση. Έτσι κι έγινε...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην απέκτησε τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, αλλά έκανε κάποιες σημαντικές αγορές με βάση το ταλέντο των παικτών και την προθυμία τους για παιχνίδι.

Απέκτησε για αντικαταστάτη του Καπίνο, τον έμπειρο Κοτσόλη που αν και δεν πρόκειται για ένα τεράστιο τερματοφύλακα, μπορεί να προστατέψει την εστία του.

Ενίσχυσε την άμυνά του με τον Κροάτη διεθνή Γκόρντον Σίντεφελντ που με την εμπειρία του και το ύψος του μετατρέπεται σε ηγέτης της άμυνας, που θα καθοδηγήσει τους "μικρούς" συμπαίκτες του (Μαρινάκης,Κουτρουμπής,Ρισβάνης,Τριανταφυλλόπουλος) αλλά και τον Νάνο.

Στο κέντρο μαζί με τον αρχηγό Ζέκα που σιγά σιγά βρίσκει τη φόρμα του, αποκτήθηκε (με τα χίλια ζόρια) ο Ντάνιελ Πράνιτς που αποτελεί έναν πολύ ποιοτικό και έμπειρο ηγέτη που μπορεί να πάρει πάνω του την ομάδα και να την οδηγήσει σε νίκες. Σε σύνθεση κιόλας με τους ταλαντούχους Αμπέιντ και Λαγό να πλαισιώσουν ένα γερό κέντρο για να μεταβιβάζονται οι πάσες που θα δημιουργήσουν το γκολ.

Στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα χαφ, ο Παναθηναϊκός έχει την ποιοτικότερη γραμμή του, καθώς έχει παίκτες σαν τον Μάρκους Μπεργκ, Λουτσιάνο Φιγκερόα, Νίκο Καρέλη, Αμπντούν Ατζαγκούν και Βίκτωρα Κλωναρίδη που βγάζουν ένα υγιές σύνολο που ξεχειλίζει από υγεία.

Τα φετινά όπλα του Παναθηναϊκού είναι 3, τα εξής: α) η γρηγοράδα,η ζωντάνια και η ταχύτητα στο παιχνίδι του που βγαίνει από το επιθετικό του παιχνίδι και τα νέα παιδιά του ρόστερ του, β) η συνοχή και η χημεία που αποκτούν οι παίκτες, οι σχέσεις που δυναμώνουν και η μεγάλη παρέα που δημιουργείται και γ) η Λεωφόρος.

Γνωρίζουμε πως φέτος η δυνατή γραμμή του Παναθηναϊκού είναι η επίθεσή της και αυτό θα τον κάνει πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο με τη σπιρτάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών και την επιθυμία για νίκη.

Στο τελευταίο αγώνα του τριφυλλιού είδαμε τα γκολ του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζονται από όλους τους παίκτες (βασικούς & αναπληρωματικούς) και την προπονητική ομάδα (Αναστασίου,Βονόρτας κ.ά). Αυτό δείχνει ότι οι σχέσεις των παικτών ενισχύονται και οι ποδοσφαιριστές αυτοί γίνονται μια ομάδα όλοι μαζί και δεν υπάρχουν διχόνοιες, έριδες και ζήλειες μεταξύ των παικτών. Αυτό θα γίνει η προϋπόθεση για την υγιή και πετυχημένη χρονιά που θα ακολουθήσει για τον Παναθηναϊκό.

Και τέλος, το πιο δυνατό όπλο του φετινού Παναθηναϊκού είναι η Λεωφόρος. "Δύναμή σου μόνο οι οπαδοί σου" φωνάζουν οι φίλοι του τριφυλλιού και έτσι είναι. Όποιος και αν βρεθεί στη Λεωφόρο θα νιώσει την ενέργεια που δίνουν οι φίλοι της ομάδας και την τρομερή ώθηση για να πετύχουν τους στόχους τους. Αποτελεί τον 12ο παίκτη της ομάδας και το έχει αποδείξει περίτρανα. Εντός έδρας ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, καθώς όλοι οι αντίπαλοι φοβούνται την αύρα και την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου. Λίγα στοιχεία για το ιστορικό γήπεδο:

Το ''Απόστολος Νικολαΐδης'' αποτελεί το ''φρούριο'' του Παναθηναϊκού και αυτό το δείχνουν ακόμα και οι αριθμοί. Συγκεκριμένα, οι Πράσινοι έχουν να ηττηθούν εντός έδρας από τον Σεπτέμβριο του 2002 (ήττα από την Προοδευτική με 1-0) και μετρούν 55 νίκες και 10 ισοπαλίες, όπως παρουσιάζει η ''Live Sport''.

Μάλιστα, στέκεται στο γεγονός ότι πέρυσι στο ΟΑΚΑ το Τριφύλλι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στις 3 Νοεμβρίου (1-0 την ΑΕΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έτερη έδρα σε όλη την Ευρώπη που είχε αποδειχθεί αφιλόξενη για κάθε αντίπαλο είναι το ''Ντραγκάο'' της Πόρτο (έχει να ηττηθεί από τις 25 Οκτωβρίου 2008, όταν η Λεϊσόες επικράτησε με 3-2).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λεωφόρος είναι πρώτη στο ποσοστό κατάκτησης βαθμών με 89,7% έναντι 89,3% του Ντραγκάο. Τέλος, να σημειωθεί πως τρίτο στη σχετική λίστα έρχεται το ''Καραϊσκάκης'' και τέταρτη η Τούμπα.

Αναλυτικά:

Λεωφόρος: 55-10-0 (89,7%)

Ντραγκάο: 63-12-0 (89,3%*)

''Γ. Καραϊσκάκης'': 51-9-5 (83,1%)

Τούμπα: 55-6-14 (76%**) 

*Συμπεριλήφθηκαν τα τελευταία 75 ματς για το αήττητο της Πόρτο. 

**Συμπεριλήφθηκαν τα τελευταία 75 ματς του ΠΑΟΚ στις 4 τελευταίες σεζόν.