ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά: Είσαι επικίνδυνος και ανιστόρητος,πρέπει να φύγεις!

Σκληραίνει μέρα με την ημέρα η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα είναι η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει σκληρή επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά, επικίνδυνο για την δημοκρατία, πανικόβλητο και αρχιτέκτονα της θεωρίας των δυο άκρων.

"Η πρόσφατη εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά απέδειξε ότι ο ίδιος είναι ο πραγματικός αρχιτέκτονας της χυδαίας...
, ανιστόρητης και επικίνδυνης για την Δημοκρατία θεωρίας των δύο άκρων. Μια εκδοχή της αθλιότητας αυτής παρουσίασε ο στενός του συνεργάτης κ. Λαζαρίδης την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα από τους νεοναζί, ενώ την διαδίδει συστηματικά ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης", τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν ότι "καθώς η αθλιότητα αυτή δεν βρίσκει απήχηση ούτε καν μέσα στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς και η δράκα των ακροδεξιών φίλων του τη διακινούν με βρώμικο τρόπο. Πράγματι, η αθλιότητα των δύο άκρων απορρίπτεται όχι μόνο από την πλειοψηφία των πολιτών αλλά και από πολλά στελέχη της ΝΔ (Παυλόπουλος, Αντώναρος, Σπηλιωτόπουλος, Αβραμόπουλος κλπ). Έτσι, ο κ. Σαμαράς επιλέγει την πρακτική των υπονοούμενων, των υπαινιγμών, των διαρροών λάσπης και των παρακρατικών μεθοδεύσεων. Αυτός όμως είναι ο τρόπος να διακινούνται οι πολιτικές χυδαιότητες. Θυμίζουμε ότι παλαιότερα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μονταζιέρα παραγωγής χαλκευμένων βίντεο-δηλώσεων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!"

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και σε ΜΜΕ "της παλαιάς και νέας διαπλοκής" όπως τα χαρακτηρίζει, "με δημοσιογράφους να αναπαράγουν τις υποτιθέμενες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δείχνουν ανοχή στη βία, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τις συναφείς, ρητές και κατηγορηματικές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του."

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζεται επίσης ότι "Δεν υπάρχει τίποτε ούτε για τις Σκουριές, ούτε για την Μαρφίν (που την θυμήθηκαν τριάμισι χρόνια μετά και ενώ έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης) ούτε και για οτιδήποτε άλλο. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε αυτά και άλλα φαινόμενα πολιτικής βίας κατηγορηματικά και απερίφραστα. Διότι η αριστερά έχει σταθερό ιδεολογικό μέτωπο ενάντια σε βίαιες πρακτικές καθώς αυτές αφενός δεν συνάδουν προς τις αξίες και την κοσμοθεωρία της και αφετέρου υπονομεύουν το μαζικό λαϊκό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατική ανατροπή. "

Υπενθυμίζει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την πρώτη στιγμή ζητάει για την Μαρφίν, να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες. 

Τέλος, η Κουμουνδούρου δεν διστάζει να κλείσει με προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας:

"...Ίσως να μην περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από έναν πολιτικό που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τη δεκαετία του 80, κόντρα στις επιλογές του ιδρυτή της ΝΔ, πρωτοστατούσε σε γιορτές μίσους στον Μελιγαλά. Πόσο μάλλον σήμερα όταν ο ίδιος βρίσκεται υπό το κράτος πανικού καθώς συνειδητοποιεί ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πανικόβλητος Σαμαράς αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τη Δημοκρατία."