Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Απλήρωτοι εργαζόμενοι, σαπισμένες λαμαρίνες, σκουριασμένα μυαλά

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Απλήρωτοι εργαζόμενοι, σαπισμένες λαμαρίνες, σκουριασμένα μυαλά [εικόνες]Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των απλήρωτων εργαζομένων σώθηκε την τελευταία στιγμή η μεγάλη πλωτή δεξαμενή που βρίσκεται στο χώρο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν εκτάκτως τη νύχτα του Σαββάτου και μέσα στη νύχτα κινητοποιήθηκαν άμεσα για να σώσουν την δεξαμενή που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

Με πολύ κόπο-αν και απλήρωτοι επί 19 ολόκληρους μήνες-κατάφεραν τελικά να επαναφέρουν την δεξαμενή ώστε να μην καταστραφεί οριστικά αν και όπως επισημαίνουν είναι απλά ζήτημα χρόνου να συμβεί ξανά το ίδιο και να μην προλάβουν να την σώσουν.

Από τον Απρίλιο του 2012 οπότε και σταμάτησαν να πληρώνονται οι 1050 εργαζόμενοι των ναυπηγείων δεν έχει γίνει καμία συντήρηση ούτε στις δύο πλωτές δεξαμενές αλλά ούτε και στις δύο μόνιμες.

Κάτι βέβαια που ουδόλως απασχολεί το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που πήραν οι εργαζόμενοι όταν ειδοποίησαν το υπουργείο και αποκαλύπτει στο nocomments ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Βασίλης Καρακίτσος.

«Το μόνο που μας είπαν είναι ότι εμάς μας νοιάζουν μόνο τα υποβρύχια…και τα υποβρύχια δεν κινδυνεύουν από αυτή την ζημιά. Δεν ιδρώνει το αυτί τους, σας λέω».

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες του nocomments από την δεξαμενή και την κατάσταση στα ναυπηγεία


naupigia
naypigia
naypigia