ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ PART ΙΙ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Προχωρημένος Σεπτέμβρης στη χώρα του ΠΟΤΕ, στη χώρα του «πλεονάσματος», της Ευρώπης, της φτώχειας και της ανεργίας.
Ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας αλλά δεν είναι μακριά, οι διάφορες ιώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, να δούμε φέτος τι θα γίνει και με τη γρίπη, που ακόμα δεν εμφανίστηκε για να προκαλέσει τον καθιερωμένο «τηλεοπτικό» θόρυβο.
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία (όσα δεν διαλυθήκαν ακόμα από την πολιτική των συγχωνεύσεων και τα .......
σχέδια της κυβέρνησης) είναι η ίδια με αυτή που βλέπουμε κάθε χρόνο, ιδιαίτερα με πολλά παιδάκια στην αναμονή για γιατρό.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι είναι τυχεροί όσοι έχουν ακόμα την δυνατότητα πρόσβασης στις κρατικές υπηρεσίες υγείας, όσοι δεν «εκδιώχτηκαν» προς τον ιδιωτικό τομέα από τις υποτιθέμενες πολιτικές «εξυγίανσης» που έβαλε σε εφαρμογή η κυβέρνηση των υποτακτικών.
Η ανεργία έφερε μαζί της πολλά, και το χειρότερο αυτών είναι η  έλλειψη πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε πάνω από 3,000,000 ανθρώπους.
Το είδατε καλά το νούμερο;
Και αυτό δεν το λέω εγώ.
Διαβάστε την είδηση, και όλοι εσείς που αντιμετωπίζετε με αποχή αλλά και με απάθεια όλα όσα μας κάνουν, σκεφτείτε ΤΙ θα κάνετε αν έρθετε στη θέση αυτών των ανθρώπων εσείς και οι οικογένειες σας, η αν είστε ήδη στη θέση αυτή.
«Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld.
Ο κ. Κοντός ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού...
Επιμελητηρίου, με θέμα “Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα”, ότι ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.
Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Ωστόσο, ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.
Και φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο στους ίδιους τους ανασφάλιστους, αλλά και στις οικογένειές τους, καθώς δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να αναβάλουν χειρουργεία για κρεατάκια ή άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά τους, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και δε διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την εγχείρηση.»

Και βέβαια ο αριθμός των ανασφάλιστων θα αγγίζει, για να μην πούμε ότι θα ξεπερνά τα 4,000,000 γιατί έλλειψη εργασίας σημαίνει και έλλειψη ενσήμων για ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας, οπότε δημόσια «περίθαλψη» τέλος.
ΠΟΥ θα πάνε όλοι αυτοί οι ανασφάλιστοι;
Την απάντηση δώστε την εσείς, όπως και την απάντηση στο ΠΩΣ θα πάνε.
Με ΤΙ θα πάνε…
Μην ξεχνάμε ότι χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν, δουλειές ΔΕΝ υπάρχουν και επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό ανέργων και ανασφάλιστων, είναι εκείνοι που η ηλικία τους είναι άνω των 40, και οι ελπίδες τους να βρουν κάποια δουλειά με ασφάλιση είναι από ελάχιστες έως καθόλου.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ;
Που είναι αυτό που κάποτε το έλεγαν κράτος πρόνοιας;
Και έρχονται και άλλα, χειρότερα…

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com