Ο Σαμάρας μέσα και ο Τσίπρας έξω με τους διαδηλωτές

Μετά από μεγάλο προβληματισμό και συζήτηση στην Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τελικά ότι είναι σωστό και σκόπιμο να τεθεί ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής της πορείας  που θα γίνει το  ερχόμενο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις της συμπρωτεύουσας...
Στην απόφαση αυτή έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο και οι εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία αφού όπως είναι γνωστό η τρόικα ζητά εδώ και τώρα το κλείσιμο της ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΕΑΒ χωρίς μάλιστα να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.
Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε όχι μόνο να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα αλλά και να συναντήσει τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ ενώ σε μια συμβολική κίνηση  θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι μεταδώσουν πρόγραμμα κανονικά παρά τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ οι συνεργάτες του αρχηγού τουΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει συνάντηση χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί συγκεκριμένο ραντεβού μέχρι στιγμής.
Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως στις 14 και 15 του μηνός ο Αλέξης Τσίιπρας  θα επισκεφτεί με τον τίτλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Θεσσαλονίκη όπου και θα παρουσιάσει όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί με λεπτομέρειες στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει το κόμμα του στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών ενώ αναμένετε να τονίσει ότι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα αξιοπρεπές κούρεμα του δανείου και όχι ένα νέο  δάνειο το οποίο  θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και θα εγκλωβίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δεσμεύσεις που δεν επιθυμεί.
Θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ενώ θα επισημάνει ότι είναι πλέον εμφανές ότι αυτό που επιδιώκει η τρόικα είναι ο ευτελισμός της δημόσιας περιουσίας.