Ευρωπαϊκή ήττα για Ολυμπιακό

kafeneio sp
Δύο διαφορετικά ημίχρονα μας παρουσίασε ο Ολυμπιακός, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έχασε φάσεις, έκανε ευκαιρίες, χτύπησε δοκάρια και απάντησε σε γκολ της Παρί με γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε και γνώρισε την ήττα με 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν στον Πειραιά. Αδύναμοι στα στημένα οι ερυθρόλευκοι...

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα συγκλονιστικό πρώτο μέρος, ρίχνοντας στα σχοινιά τους Πρωταθλητές Γαλλίας, όμως ακόμα και έτσι το μόνο που κατάφεραν ήταν το 1-1 σκορ ημιχρόνου.

Με 10-1 τελικές υπέρ τους, δύο δοκάρια στο πρώτο 15λεπτο, αρκετές ευκαιρίες και μια γκολάρα του Βάις, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από το να ισοφαρίσουν τους Πρωταθλητές Γαλλίας.

Και εκεί που η εξαιρετική παρουσία των παικτών του Μίτσελ στο πρώτο μέρος έφερε έναν άνεμο αισιοδοξίας, στο δεύτερο μέρος ήρθε η κατάρρευση. Οι Παριζιάνοι πάτησαν τέρμα γκάζι, ο Λαβέτσι που πήρε τη θέση του Μόουρα αναστάτωσε την "ερυθρόλευκη" άμυνα και με τρία γκολ από κόρνερ (!) ήρθε το τελικό 1-4.

Ο Ανδρέας Σάμαρης που στο πρώτο μέρος ήταν ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, στην επανάληψη έχασε τον Μότα στο 1-2 και στο 1-3, ενώ έκανε και ανόητο πέναλτι στον Ιμπραχίμοβιτς που ευτυχώς έσωσε ο Ρομπέρτο. Η κούραση και η έλλειψη εμπειρίας φέρνουν λάθη, όμως χρειάζεται υπομονή για να βγει ένας παίκτης...

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός ξεκινά με ήττα τους ομίλους του Champions League, όμως η αίσθηση που άφησε η προσπάθεια της ομάδας, έφερε το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μπονγκ, Μετζανί, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μασάντο, Τσόρι Ντομίνγκες (61' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Μόουρα (46' Λαβέτσι), Ματουϊντί, Καβάνι (90' Μενές), Ιμπραχίμοβιτς. 

Γκολ: 25' Βάις / 19' Καβάνι, 68', 73' Τιάγκο Μότα, 86' Μαρκίνιος

Κίτρινες: 30' Μπονγκ