«Ο Άκης έπαιρνε τις μίζες από τα εξοπλιστικά και τις ξέπλενε μέσω ακινήτων»

katapelths-h-eisaggeleas-gia-ton-akh-tsoxatzopoyloΚαταπέλτης κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, τον οποίο κατονόμασε ως αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ από μίζες στα εξοπλιστικά, είναι η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Γεωργίας Αδειλίνη η οποία αναφέρεται στα στοιχεία του κατηγορητηρίου και της ογκωδέστατης δικογραφίας που αριθμεί 31.000 σελίδες.

Η εισαγγελέας ανέφερε οτι ο πρώην υπουργός μετακύλισε...
τις μίζες, στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού, αδιαφορώντας για το κόστος και για το γεγονός οτι ο λαός τον εμπιστεύτηκε. Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας μίλησε με σκληρά λόγια και για το καθεστώς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αξιοποιούσε πλήρως τις δυνατότητες που του παρείχε το πόστο του για προσωπικό όφελος. Ζήτησε και πήρε πολλά χρήματα για να αναθέσει το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ήταν αδιάφορο το γεγονός ότι οι εταιρείες αυτές δωροδοκούσαν στις πλάτες του λαού» επεσήμανε η εισαγγέλεας.

Όπως πρόσθεσε: «Έχει αποδειχθεί πλήρως το κύκλωμα της δωροδοκίας που είχε σχεδιαστεί από τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών και του πρώην υπουργού. Είναι αυτονόητο ότι ο Νίκος Ζήγρας εισέπραττε για λογαριασμό του Άκη τα χρήματα από τις μίζες. Αφού οι εταιρίες όπου κατέληξαν οι μίζες δεν έχουν σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμμτα. Επίσης, το παραπάνω στοιχείο επιβεβαιώνεται από τις σημειώσεις του πρώην υπουργού και το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Ζήγρα. Άλλωστε μεγάλο μέρος του παράνομου χρήματος «ξεπλύθηκε» μέσω αγοράς ακινήτων από την οικογένεια του Τσοχατζόπουλου».

«Γίνεται έτσι προφανές ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σχεδίαζε το πως θα νομιμοποιήσει την παράνομη δραστηριότητά του ήδη από την εποχή που έλαβε τις μίζες κυρίως μέσω ελλήνων επιχειρηματιών του real estate», σημείωσε η κυρία Αδειλίνη.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε ντροπιαστικό για την χώρα μας την ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ παράλληλα στηλίτευσε την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον οποίο είπε οτι δημιουργεί δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, μία για τους πολιτικούς και μία για τους απλούς πολίτες.