Το ανθρώπινο δράμα των Σύρων προσφύγων

Το ανθρώπινο δράμα των Σύρων προσφύγωνΜε ολόκληρο το βιος τους αλλά και τα υπάρχοντά τους φορτωμένα στην πλάτη χιλιάδες πρόσφυγες στη Συρία εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα περνώντας καθημερινά τα σύνορα στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Μόλις την τελευταία εβδομάδα, τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι...
με ζωγραφισμένη την αγωνία αλλά και τη δυστυχία στο βλέμμα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον εμφύλιο στη χώρα τους, έγιναν δεκτοί από το γειτονικό Ιράκ όπου στην πόλη Αρμπίλ έχουν στηθεί πρόχειροι καταυλισμοί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα η φυγή είναι τόσο μαζική που η τοπική κουρδική κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να την διαχειριστεί, έθεσε ένα ανώτατο ημερήσιο όριο 3.000 Σύρων προσφύγων στους οποίους θα επιτρέπεται η είσοδος στο βόρειο Ιράκ.

Πολλοί από αυτούς φτάνουν στους καταυλισμούς εξουθενωμένοι ενώ πολλά παιδιά έπειτα από ώρες πεζοπορίας μέσα στον ήλιο είναι εντελώς αφυδατωμένα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενδέχεται τον επόμενο μήνα ο αριθμός των Σύρων προσφύγων να φτάσει τους 100.000.