Είμαστε μια ωραία συγκυβέρνηση

Γράφει ο Γιώργος Χατζηδημητρίου

Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει εσχάτως σε μια επαμφοτερίζουσα όσο και πολιτικά παράδοξη τακτική να συμμετέχει αφενός στηρίζοντας την κυβέρνηση με το ένα πόδι και με το άλλο, να αμφισβητεί σε ρητορικό επίπεδο τις αποφάσεις της.
Χτυπητό παράδειγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος ο οποίος μιλώντας το........... βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στα αυθαίρετα, έκανε γενικότερα λόγο για κυβερνητικές αστοχίες που βαραίνουν το κλίμα, χαρακτήρισε την κινητικότητα «ραντεβού στα τυφλά» και κατήγγειλε χωρίς να τον κατονομάσει τον γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο και μέσω αυτού το Μαξίμου, μιλώντας για πρόσωπα που παραβαίνοντας τον θεσμικό τους ρόλο, εξαπολύουν χωρίς αυτοπεριορισμό, λεονταρισμούς περί πρόωρων εκλογών. Δεν παρέλειψε μάλιστα να απευθύνει και μια προειδοποίηση προς την πλευρά του οικονομικού επιτελείου, σχολιάζοντας «δεν θα κουραστούμε να λέμε στους ξεκούραστους τεχνοκράτες ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί από την παρούσα Βουλή!».
Ακούγοντάς τον να μιλά, ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε αιχμηρά «εγώ τα έχω πει επανειλημμένα. Αν ο Σαμαράς δεν κάνει έναν απολογισμό να δούμε τι παραλάβαμε και τι έχουν συμφωνήσει οι προηγούμενοι, σε λίγο θα τον κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ που είναι μανούλα σ΄ αυτά, ότι εκείνος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο!».