Τώρα. Οι καθηγητές κατέλαβαν την Α΄ διεύθυνση Αθήνας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ 

Σήμερα 12 Ιουλίου 2013 οι καθηγητές της Αττικής συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής για να συναντήσουμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο κύριος λόγος της συνάντησης ήταν η..........
ανακοίνωση της Κυβέρνησης για απόλυση 2.500 καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των 2.000 φυλάκων των σχολείων αλλά και την επαπειλούμενη συνέχεια των απολύσεων με χιλιάδες άλλους καθηγητές.
Στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας περίμεναν τους καθηγητές διμοιρίες των ΜΑΤ, που απαγόρευαν την είσοδο στους καθηγητές. Ο περιφερειακός διευθυντής εισερχόμενος στο κτήριο αρνήθηκε να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις. Μπροστά στο αίτημα των καθηγητών να μπουν στο κτήριο, τα ΜΑΤ απάντησαν με επίθεση στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας κάποιους εξ αυτών, προπηλακίζοντας  με σκαιό τρόπο τους συγκεντρωμένους.
Μετά από αυτό, οι συγκεντρωμένοι καθηγητές συγκρότησαν πορεία στη λεωφόρο Σοφίας και κατέλαβαν τα γραφεία της Α΄ διεύθυνσης Αθήνας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην πραγματοποιηθείσα συνέλευση αποφάσισαν:
1)      εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξη τους σε όλους τους μαχόμενους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο στόχαστρο των απολύσεων.
2)      Καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αντεργατική επίθεση τη λεηλασία των εργαζομένων και της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Καλούν τους εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν ΤΩΡΑ την κατάληψη της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας Κηφισίας 16, κοντά στη συμβολή με την Αλεξάνδρας και να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητα τους να αγωνιστούν σαν ένας άνθρωπος. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν.
Όλοι οι καθηγητές στις 6.30 μμ σήμερα στην Κηφισίας 16 στα γραφεία της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας, για να αποφασίσουμε την εξέλιξη του αγώνα μας.