Απίστευτο: Ήθελαν να θέσουν σε διαθεσιμότητα δασοπυροσβέστες

Μπορεί να μην ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης για τις επόμενες απολύσεις στο δημόσιο, όμως στην χθεσινή σύσκεψη μπήκαν τουλάχιστον δύο κόκκινες γραμμές...
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος απέρριψαν με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να αναζητηθεί προσωπικό για να υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας από την υπηρεσία δασοπυρόσβεσης. «Είναι αδιανόητο εν μέσω θερινής περιόδου να αποδιαρθρώσουμε αυτήν την υπηρεσία» είπε ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Η δεύτερη κόκκινη γραμμή μπήκε από το υπουργείο Εσωτερικών: «Εμείς δώσαμε ό,τι μπορούσαμε στο πρώτο κύμα της κινητικότητας είπαν οι κ.κ. Μιχελάκης και Γρηγοράκος" αναφερόμενοι στις αλλαγές που δρομολογήθηκαν στους ΟΤΑ. Έκρουσαν δε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές τον Μάιο με αποδυναμωμένους περαιτέρω τους δήμους».

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα και στο διάστημα που μεσολαβεί ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα αναλάβει να έρθει σε συνεννόηση με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων για να διερευνήσουν τουλάχιστον τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορεί να... διαθέσει κάθε υπουργείο για τον νέο κύκλο κινητικότητας.