Άδεια παραμονής στον Πακιστανό για ένα μόνο χρόνο!

Άδεια παραμονής που ισχύει για ένα μόλις χρόνο χορηγήθηκε στον Πακιστανό Masood Ahmed από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ως επιβράβευση της γενναίας πράξης αυτοθυσίας του...
Κατά την ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιδοθεί στον 41χρονο από το Πακιστάν η άδεια διαμονής στην Ελλάδα, ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως «η αυτοθυσία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα. Ο Masood Ahmed και οι δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν 2 συμπολίτες μας, έδωσαν με τη γενναία τους πράξη μία απάντηση σε όλους εκείνους που βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

Ο Πακιστανός υπήκοος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν τον Απρίλιο του 2012 να σώσουν δύο ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου. Η αμαξοστοιχία «Ινστερσίτι» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί. Ο Masood Ahmed τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέγνωσε την απόφαση χορήγησης της άδειας διαμονής ενώ απευθυνόμενος προς τον Masood Ahmed δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό που κάνατε. Με τον υπουργό Εσωτερικών είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, είμαστε πολύ περήφανοι για όλους σαν και σένα και ο δήμαρχος Αθηναίων που παρίσταται σήμερα εδώ. Να ξέρετε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπάνε τους Έλληνες πολίτες όπως πάντα και εμείς πιστεύοντας στον Ξένιο Δία σε αυτούς που φιλοξενούνε ανθρώπους σαν και σας. Θα είμαστε κοντά σας».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης, δήλωσε ότι «η αυτοθυσία για τη διάσωση ανθρώπων δεν έχει εθνικότητα, δεν έχει διαβατήριο. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς γιατί υπάρχουν και μισαλλόδοξες φωνές, οι οποίες ζητάνε από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε δελτίο ταυτότητας, είτε διαβατήριο».

Η άδεια που χορηγήθηκε δίνει στον Masood Ahmed πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ένα χρόνο μετά θα μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του για να λάβει άδεια διαμονής ως νόμιμα εργαζόμενος στη χώρα.