Αναταράξεις και ανώμαλη προσγείωση για την Ολυμπιακή που συρρικνώθηκε

Μετά το αντίο που είπε η Olympic Air σε προορισμούς εξωτερικού έφτασε η στιγμή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και εσωτερικούς προορισμούς και από το φθινόπωρο αποχωρεί από τρία βασικά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακόπτει από τις 30 Σεπτεμβρίου το δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος και από τις 14 Οκτωβρίου το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το Αθήνα - Ηράκλειο...
Η Olympic Air, η οποία αποτελεί το διάδοχο σχήμα της παλαιάς Ολυμπιακής, πέρασε στον Ομιλο MIG το 2009 έναντι τιμήματος ύψους 177,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνικής βάσης και επίγειας εξυπηρέτησης) από το ελληνικό Δημόσιο.

Οπως αναφέρει το Εθνος συνολικά η Ολυμπιακή εξακολουθεί να έχει 37 προορισμούς, εκ των οποίων οι 5 στο εξωτερικό (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη) και οι 32 στο εσωτερικό. Οι τελευταίοι μάλιστα από το φθινόπωρο θα μειωθούν στους 29 και θα αφορούν κυρίως άγονες γραμμές.

Παράλληλα η εταιρεία έχει μειώσει και στο μισό τον στόλο της, καθώς ενώ τον Οκτώβριο του 2009 επιχειρούσε με 32 αεροσκάφη, σήμερα ο στόλος διαθέτει μόνο 16, ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική βάση (Olympic Engineering).

Η Ολυμπιακή του 2009 και του σήμερα σε αριθμούς
                                           2013        2009
Προορισμοί εσωτερικού             29           33
Προορισμοί εξωτερικού               5           17
Εργαζόμενοι                           750       4.000
Στόλος                                     16           32