Nα γιατί θύμωσαν οι Γερμανοί. Ήρθε η ώρα τους.

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος


Πρόσφατα άρχισε μια κουβέντα για δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων κατά του ΔΝΤ, για ”λάθη” στην συνταγή ”διάσωσης” της Ελλάδας και κάτι τέτοια. Επειδή αφορμή για την κουβέντα αυτή έδωσαν κάποιες πληροφορίες, μέσα από το ΔΝΤ, περί λαθών και επειδή αυτά τα λάθη αποδείχτηκαν ”προς θάνατον”, θα περίμενε κανείς ότι τα Ευρωπαϊκά Κράτη πιστωτές μας, με πρώτη την Γερμανία, ως καλή μαμά/ηγέτης, θα ξεσηκώνονταν  για να σώσουν τον ”αδύναμο” φίλο (;), αδελφό (;), εταίρο (;), έστω........
γείτονα, τέλος πάντων και να  βάλουν μια τάξη στα του οίκου τους. Τίποτα. Και όχι μόνο τίποτα, αλλά από πάνω, μας συνιστούσαν (φιλικά) να συνεχίσουμε να παίρνουμε το, πικρό-φαρμάκι, ”φάρμακο”, για να απολαμβάνουν, ίσως, τα ξινισμένα μούτρα μας, όταν το καταπίνουμε.

Έλα όμως που ”αλλού βαρούν τα τύμπανα κι’ αλλού κι αλλού χορεύει η νύφη”! Και η νύφη στην προκειμένη περίπτωση, είναι η Γερμανία! Εξ’ ου και η προχθεσινή δήλωση του κ.Σόιμπλε, ο οποίος απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος . Είπε: ”Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή θέση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον την βοήθεια του ΔΝΤ”.
Και διερωτάται κανείς. Μα, δεν το περίμεναν; Τα ”τοξικά ομόλογα” της φούσκας των οικιστικών δανείων, στις ΗΠΑ, που ”φάγαμε” και ακόμα βγάζουμε καντήλες στο σώμα μας, δεν τους δίδαξε τίποτα; Ούτε οι Νομπελίστες Οικονομολόγοι, ούτε οι ”Οίκοι” Αξιολόγησης, που μοίραζαν επιλεκτικά τα ΑΑΑ, σε ”ακλόνητες”, δήθεν, Τράπεζες, σαν την Lehman Brothers, με σκοπό να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη και τα έφαγαν, κατάλαβαν τίποτα, ώστε να συμβουλεύσουν τον κ.Σόιμπλε και την κα Μέρκελ να προσέχουν; Ή μήπως πίστευαν, οι ”δουλευταράδες” Γερμανοί, ότι δεν θα τους ξεχνούσαν στην μοιρασιά, επειδή αυτοί τους είχαν προσκαλέσει στην Ευρώπη; Άκου, ”Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή θέση του ΔΝΤ στην Ευρώπη”, λες και η Γερμανία δεν είναι μέλος και μάλιστα επιφανές, του ΔΝΤ!
Να δω τι θα πείτε στους ψηφοφόρους σας κ.Σόιμπλε, τώρα που η χερούκλα του ΔΝΤ πλησιάζει την τσέπη τους. Λέτε να σας ξαναπιστέψουν ότι φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες; Κι’ ακόμα είσαστε στην αρχή.